Hovedinnhold

Ønsker gasskraftutredning i Hardanger-saken

ETTER PLANEN: I Granvin i Hardanger skulle den planlagte kraftlinjen skrysse Granvinfjorden. Fjorden er en sidefjord til Hardangerfjorden. Foto: VG
ETTER PLANEN: I Granvin i Hardanger skulle den planlagte kraftlinjen skrysse Granvinfjorden. Fjorden er en sidefjord til Hardangerfjorden. Foto: VG
Forbundsleder Leif Sande i LO-forbundet Industri Energi ber i et brev til LO om at byggingen av master i Hardanger stanses, og at gasskraft utredes som kraftalternativ i stedet.


Kraftlinjesaken i Hardanger høster oppmerksomhet fra de fleste hold om dagen. Nå tar Industri Energi-leder Leif Sande til orde for at LO sentralt burde be regjeringen om å stanse anleggsarbeidet i forbindelse med kraftlinjebyggingen fra Samnanger til Sima, fordi behovet for linjen er uavklart.

- Vi setter spørsmålstegn ved LOs uttalelser i denne saken. Vi mener Statnetts planer om bygging av denne Hardanger-linjen ikke er i tråd med LOs handlingsprogram. Det er også svært problematisk å igangsette et linjearbeid når det er knyttet så stor usikkerhet til prisen for kraftlinjen, skriver Sande i brevet til LO-leder Roar Flåthen.

Flåthen har tidligere uttalt at det for LO er viktig å sikre nok kraft til Bergensregionen, og at han derfor mener det er riktig at regjeringen holder fast ved ferdigstillelse av kraftledningen i 2012.

Leif Sande skriver at han med bakgrunn i LOs handlingsprogram ber om at ledelsen i LO krever at gasskraftproduksjon i Norge tas med som et viktig moment i den ny utredningen av kraftforsyningen til Bergensområdet.

Han mener at dersom gasskraft tas med i en slik vurdering, vil det kunne medføre at kraftlinjen vil vise seg å være overflødig, at man vil redusere både nasjonale og europeiske CO2-utslipp og at det vil bidra til ytterligere utvikling av renseteknologi for norske gasskraftverk.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks