Hovedinnhold

Vil internere voldelige asylsøkere

Utlendingsdirektoratet (UDI) åpner for å internere og isolere asylsøkere som har fått endelige avslag på sin asylsøknad.

Denne saken handler om:

- Vi ønsker å internere de asylsøkerne som er mest voldelige. Det gjelder å få dem ut av sirkulasjon, sier UDI-direktør Ida Børresen til Klassekampen.

Hun beskriver situasjonen etter opptøyene og brannstiftelsene ved de to ventemottakene Lier og Fagerli som ekstraordinær.

Nå fremmer UDI et forslag overfor Justisdepartementet om å internere asylsøkere som utfører voldelige handlinger.

- Vi ønsker et lukket senter for asylsøkere med endelig avslag som utfører alvorlige kriminelle handlinger. På den måten vil vi sende et signal om at kriminelle handlinger ikke lønner seg, sier Børresen.

Hun ønsker også en mulighet til å isolere aggressive asylsøkere som kommer med trusler.

Justisdepartementet har tidligere varslet at alle som sto bak opptøyene på Lier og Fagerli, vil bli tvangssendt ut av landet. Hittil er fire personer returnert tilbake til Irak. (©NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks