Hovedinnhold

Helse Bergen sendte 3.400 brev for lite

Bergen (NTB): En datafeil har gjort at 3.431 brev ikke har blitt sendt ut fra Helse Bergen. Feilen har ikke gitt alvorlige medisinske konsekvenser, blir det hevdet.

Fra før er det kjent at 1.654 brev ikke ble sendt ut til fastleger og helsepersonell slik som de skulle. Nå er antallet doblet, melder NRK.

- De manglende utsendingene kan ha ført til forsinkede henvisninger til legetimer og forsinkede Nav-utbetalinger for de pasientene det gjelder, sier viseadministrerende direktør Anne Sissel Faugstad i Helse Bergen, som forsikrer om at feilen ikke har gitt alvorlige medisinske konsekvenser.

Alle pasientene har blitt kontaktet per telefon eller fått nye brev.

Helseforetaket la om til et nytt pasientjournalsystem for tre måneder siden, og det er i det nye systemet feilen har skjedd.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks