Hovedinnhold

Mildværet fortsetter i flere uker

FINVÆR: Student Mariann Eriksen (23) slapper av med frisbee i Nygårdsparken. Nå ser det ut til at det milde novemberværet vil fortsette i flere uker fremover. FOTO: HALLGEIR VÅGENES / VG
FINVÆR: Student Mariann Eriksen (23) slapper av med frisbee i Nygårdsparken. Nå ser det ut til at det milde novemberværet vil fortsette i flere uker fremover. FOTO: HALLGEIR VÅGENES / VG
Det milde været fortsetter i flere uker fremover. Prognosene ser ikke tegn til vinter før til advent.

Denne saken handler om:

StormGeo lager et ukentlig fireukers værvarsel for kraftbransjen - og signalene er mer mildvær i minst to uker til.

Uke 1 (7.-13. november):

Situasjonen nå er at et høytrykk ligger over oss og presser alle lavtrykk unna: Noen går inn over sørlige Europa, andre presses nordover og går inn i Barentshavet.

Unntaket er ett lavtrykk som ser ut til å lage høststorm i Nord-Norge tirsdag.

Uke 2 (14.-20. november):

- Hovedsignalet er høytrykk og mildvær. Men det ligger en viss usikkerhet i uke 2 - som begynner med mandag 14. november - usikkerhet for at vi kan få ordinært vestavær med lavtrykk og regn. Men fortsatt ser det ut til at dette vil gi de samme høye temperaturene, sier meteorolog Inge Johannessen i StormGeo i sitt varsel.

Uke 3 (21. - 27. november):

For uke tre gir prognosen ikke klare holdepunkter - og det mest sannsynlige utfallet er at vi får samme værtype som uken før.

Uke 4 (28. november- 4. desember):

Nå begynner signalene å bli interessante - for Det europeiske værsenteret antyder nå et høytrykk sør for Grønland, som kan dirigere kalde luftmasser sørover Skandinavia og Europa. Ikke et veldig klart og kraftig signal, men verd å merke seg, sier meteorologen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks