Hovedinnhold

Siv Jensen om Krekars reiseplaner: - God tur!

GLAD: Siv Jensen mener det er overraskende, men bra at mullah Krekar vurderer situasjonen i Irak som trygg nok til at han kan reise hjem. Foto: Scanpix.
GLAD: Siv Jensen mener det er overraskende, men bra at mullah Krekar vurderer situasjonen i Irak som trygg nok til at han kan reise hjem. Foto: Scanpix.
(VG Nett) Siv Jensen reagerer med overraskelse og glede på nyheten om at mullah Krekar selv vil forlate Norge.

Denne saken handler om:

- Jeg sier god tur, er Siv Jensens første reaksjon på nyheten om at mullah Krekar selv ønsker å forlate Norge.

BAKGRUNN: Mullah Krekar vil dra frivillig fra Norge 

Hennes første reaksjon på TV 2s nyhet onsdag kveld er at det virker unaturlig at Krekar nå vil forhandle om å forlate Norge.

- Bare å applaudere

- Jeg synes det er interessant å høre. Hvis han ønsker å gjøre dette frivillig, så skjønner jeg ikke hva han skal forhandle om. Det er bare å applaudere og håpe at dette skjer fort, fortsetter Jensen.

- Er du overrasket over at dette skjer nå?

- Vel, jeg har jo på vegne at Frp lenge sagt at dette burde være mulig å få til. At han har funnet ut dette på egen hånd er overraskende. Jeg mener det kan tyde på at man har vært overbeskyttende i denne saken. Nå får vi bare håpe at dette kan skjer snart, sier hun.

Hun mener det er helt urimelig og unaturlig at Krekar skal komme med krav overfor Norge, hvis det er slik at han vurderer sikkerheten annerledes enn internasjonale myndigheter har gjort.

- Ingen kan hindre ham

- Hvis han vil reise hjem, så kan han det. Det kan ingen hindre ham i. Det jeg forstår han krever er å få ham av FNs terrorliste. Det kan ikke vi trylle bort. Det går på hans tidligere handlinger, og det må han ta konsekvensen av, sier Jensen.

- Det som har stått i veien har vært internasjonale konvensjoner. Vi har sagt at det er på tide å se på disse konvensjonene og få dem reforhandlet. De er nok laget for en annen tid.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks