Hovedinnhold

Dette så svensken da han krasjet inn i snøplogen

Mistet førerkortet på stedet i Buskerud

ISETE RUTE: 26-åringen innrømmer at han burde stanset og skrapet frontruten på sin Mazda stasjonsvogn. Foto: Jonny Olsen
ISETE RUTE: 26-åringen innrømmer at han burde stanset og skrapet frontruten på sin Mazda stasjonsvogn. Foto: Jonny Olsen
(VG Nett) Den svenske mannen (26) skulle bare rekke butikken før stengetid. Han kjørte av gårde med en isete frontrute og tilnærmet null i sikt.

Denne saken handler om:

- Jeg har fått meg en lærepenge. Det er ikke så lurt å kjøre bil når man er stresset. Jeg skulle rekke butikken før den stengte, så jeg hadde ikke tid til å skrape frontruten, sier 26-åringen til VG Nett.

Han forteller at han nesten ikke kunne se gjennom ruten, i hvert fall ikke når det kom biler imot.

- Jeg ble blendet av lysene. Da så jeg ingenting.

Les: Ekspertenes tips: Slik fjerne vi trafikkfilmen. 

Les også: Her er frontruta du aldri trenger å skrape 

Krasjet med traktor

Bilturen endte med at 26-åringen kom over i feil kjørefelt og slo av snøplogen på en traktor. Deretter kjørte han inn i en møtende bil.

Trafikkuhellet skjedde i en sving ved Skomakertoppen i Røyken kommune i Buskerud ved 20.30-tiden tirsdag kveld.

- Det var en sjokkartet opplevelse. Heldigvis kom jeg uskadet fra det, men bilen ble ganske ødelagt, sier svensken som jobber som håndverker i Norge.

KRASJET: Svensken slo snøplogen av en traktor og kjørte inn i en annen bil i Røyken onsdag kveld. Ingen personer kom til skade i trafikkuhellet. Foto: Jonny Olsen
KRASJET: Svensken slo snøplogen av en traktor og kjørte inn i en annen bil i Røyken onsdag kveld. Ingen personer kom til skade i trafikkuhellet. Foto: Jonny Olsen


Mistet lappen

- Førerkortet til sjåføren ble beslaglagt på stedet, da han kjørte uten sikt, sier operasjonsleder Håkon Grøttland ved Søndre Buskerud politidistrikt til Drammens Tidende.

26-åringen har blitt forespeilet at han må klare seg uten førerkortet i tre til seks måneder.

- Det blir tungt ettersom jeg pendler en del mellom Norge og Sverige. Nå får jeg satse på tog, buss og hjelp fra gode venner. Eventuelt flytte tilbake til Sverige og jobbe der en periode.

- Burde ha stanset

Svensken hevder overfor VG Nett at han ikke hadde så dårlig sikt som det kan virke som på bildene, og at frontruten ble atskillig verre mens politiet gjorde sine undersøkelser på stedet.

- Men jeg burde ha stanset bilen da jeg merket at ruten ble isete, sier 26-åringen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks