Hovedinnhold

Vil ha kveldsåpne polutsalg

KVELDSÅPENT? Norske vinleverandører vil ha kveldsåpne polutsalg for å slutte opp om Vinmonopolet. Foto: Scanpix
KVELDSÅPENT? Norske vinleverandører vil ha kveldsåpne polutsalg for å slutte opp om Vinmonopolet. Foto: Scanpix
Norske vinleverandører ønsker at Vinmonopolet skal ha kveldsåpent både på hverdager og på lørdager. Men Vinmonopolet selv er skeptisk.

Denne saken handler om:

Åpent pol til klokken åtte på hverdager og seks på lørdager er ønsket fra norsk vinbransje, skriver Vårt Land.

Generalsekretær Ingunn Jordheim i Vin- og brennevinsleverandørenes forening mener endringen må til for å sikre fortsatt oppslutning om Vinmonopolet som en alkoholpolitisk ordning.

- Forskjellsbehandling av vin og øl kan føre til at man får mindre oppslutning om Vinmonopolet, sier Jordheim til Vårt Land.

Hva mener du om kveldsåpne vinmonopol? Delta i debatten nederst i artikkelen!

Hun nevner som eksempel at vinmonopol i handlesentre må stenge tidligere enn de andre butikkene som følge av begrensninger i åpningstidene.

Kommunikasjonsdirektør Halvor Bing Lorentzen i Vinmonopolet mener at åpningstidene er bra nok slik de er nå.

- Vårt oppdrag er å være Norges mest ansvarlige salgskanal for alkoholholdig drikke, og vi ser ikke noe behov for å endre åpningstider, sier Bing Lorentzen, som også tror at lengre åpningstider kan føre til økte priser.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks