Hovedinnhold

Ap igjen landets største parti

FORNØYD: Arbeiderpartiet og Jens Stoltenberg nærmer seg 30 prosent oppslutning. Foto: SCANPIX
FORNØYD: Arbeiderpartiet og Jens Stoltenberg nærmer seg 30 prosent oppslutning. Foto: SCANPIX
Arbeiderpartiet gjør et byks på 3 prosentpoeng og er igjen landets klart største parti i en fersk meningsmåling.

Ap får en oppslutning på 29,6 prosent i målingen som Sentio har utført for Dagens Næringsliv.

LES OGSÅ:  - Ap tjener mest på høy valgdeltakelse

Høyre mister oppslutning og går tilbake 3,4 prosentpoeng til 24,8 prosent. Paritet er dermed igjen jevnstort med Fremskrittspartiet, som ligger stabilt fra forrige måned på 24,7 prosent (-0,1).

Fortsatt blå-blått

Selv om også de rødgrønne regjeringspartnerne SV og Senterpartiet øker i oppslutning, beholder Høyre og Fremskrittspartiet flertallet.

De to ville nemlig fått 44 mandater hver, dersom målingen hadde vært valg. Det er tre flere enn de trenger for å sikre stortingsflertallet uten støtte fra andre.

LES OGSÅ:  Ap-topper vil språkteste treåringer

SV øker med 0,7 prosentpoeng til 6,2 prosent, mens Sp går fram 0,4 prosentpoeng til 4,8 prosent.

Det ville gitt 71 mandater totalt til Ap (52), SV (11) og Sp (8).

Lettet

Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen sier til DN at fremgangen er «hyggelig» - spesielt etter at andre målinger i det siste indikerer at en tilbakegang er stanset og snudd til en forsiktig fremgang.

- Likevel er det en betydelig utfordring at Høyre og Frp til sammen har 50 prosents oppslutning. De to partiene fremstår som en mer og mer sannsynlig regjeringskonstellasjon. Det ville vært en fordel om de to partiene også kunne komme opp med en felles politikk, sier Johansen.

Venstre med én

Kristelig Folkeparti har også fremgang fra forrige måned. KrF får 5 prosent, som er fram 0,8 prosentpoeng. Venstre faller igjen, og måles nå til 3,3 prosents oppslutning. Tilbakegangen på -0,6 prosentpoeng tilsier at partiet likevel ville fått ett mandat på Stortinget.

LES OGSÅ:  Ap-hopp på meningsmåling

Rødt får 1 prosent oppslutning (-0,6), mens kategorien «andre» måles til 0,7 (-0,3).

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks