Hovedinnhold

Nå er det 4.908.100 innbyggere i Norge

Folketilveksten i tredje kvartal rekordstor

BLIR TRANGERE: De siste månedene har det vært rekordstor vekst i antall innbyggere i Norge. Bare i Oslo bor det snart 600.000 mennesker. Foto: Scanpix
BLIR TRANGERE: De siste månedene har det vært rekordstor vekst i antall innbyggere i Norge. Bare i Oslo bor det snart 600.000 mennesker. Foto: Scanpix
Folketallet i Norge har rundet 4,9 millioner. Bare i Oslo bor det 597.000 mennesker.

Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Etter nedgang i folketilveksten de siste tre kvartalene økte folketallet med 20.200 i tredje kvartal. Dette er ny rekord for ett enkelt kvartal.

Så langt i år har folketallet økt med nesten 50.000. Av dette utgjør fødselsoverskuddet 16.500. Resten er innvandring.

Innvandringen fra utlandet var på 23.100 personer i tredje kvartal, noe som også er ny rekord. Polakkene og svenskene topper listen over utenlandske statsborgere som innvandret, med respektive 2900 og 2100 flyttinger til Norge. Deretter følger litauere.

Oslo og Rogaland hadde det største fødselsoverskuddet av fylkene, mens Hedmark og Oppland hadde fødselsunderskudd. Folketallet økte i 303 kommuner og falt i 121 kommuner.

Alle fylkene med unntak av Troms hadde flytteoverskudd. Oslo hadde størst flytteoverskudd, med 3200 personer når man ser alle flyttingene under ett, både innenlandske og flyttinger til og fra utlandet.

23,2 prosent av innbyggerne i Norge bor i Oslo og Akershus. Om man regner med Østfold, Vestfold og Buskerud blir andelen 39 prosent.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks