Hovedinnhold

Krever 500 millioner i straksmidler

Resolusjon vedtatt på politilandsmøtet

KLAR TALE: Leder Arne Johannessen og resten av Politiets Fellesforbund krever en halv milliard kroner ekstra. Foto: Knut Erik Knudsen / VG
KLAR TALE: Leder Arne Johannessen og resten av Politiets Fellesforbund krever en halv milliard kroner ekstra. Foto: Knut Erik Knudsen / VG
ALTA (VG Nett) For å unngå rasering av norsk politi krever Politiets Fellesforbund at etaten blir tilført 500 millioner kroner i strakstiltak i 2011.

Denne saken handler om:


Kravet ble fremmet i en enstemmig resolusjon som ble vedtatt på landsmøtet i Alta i dag kl. 12.30.

Selv om landsmøtet erkjenner at politiet de siste årene har blitt tilført betydelige midler, er utfordringene likevel så mange og store at driftsbudsjettet bør økes med en halv milliard kroner i forhold til det som regjeringen har lagt frem.

- Et fornuftig forslag

Det er først og fremst investeringene til IKT som er årsaken til at over 200 tillitsvalgte stiller seg bak denne resolusjonen. Neste år er det kalkulert med at 250 millioner kroner vil gå med til å ruste opp et data- og kommunikasjonssystem som i mange år har vært forsømt. I tillegg ber landsmøtet om at alle dem som går ut av Politihøgskolen skal få tilbud om fast jobb.

- Et fornuftig forslag, mener lederen for Politijuristene Jan Olav Frantsvold, som organiserer 850 ledere og jurister i norsk politi. Det er spesielt IKT-investeringene som gjør at det er behov for å øke det foreslåtte budsjettet.

Behandles av Stortinget

Justispolitisk talskvinne i Fremskrittspartiet Åse Michaelsen støtter forslaget som er i tråd med det alternative budsjettet partiet har lagt frem, nemlig 580 millioner. 310 millioner er til drift og 270 millioner til investeringer.

- Regjeringens budsjett legger opp til et minus på 82 millioner når man tar hensyn til lønns- og prisvekst samt IKT-investeringer, sier Åse Michaelsen.

Elever som består eksamen ved Politihøgskolen bør også ha trygghet for at de får jobb etterpå, mener hun.

Statssekretær Terje Moland Pedersen sier til VG Nett at regjeringen har sendt inn sitt forslag som nå behandles av Stortinget.

- Kravet er kjent for oss og minner om at det ligger lønnsmidler til nyutdannede studenter. Politiet må derfor prioritere å ansette dem, sier Moland Pedersen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks