Hovedinnhold

- For mange småkonger i politiet

- TENKER IKKE HELHET: Leder i Politiets Landsforbund, Arne Johannessen, mener det er for mange småkonger i politiet som mangler vilje til å tenke helhetlig. Foto: VG
- TENKER IKKE HELHET: Leder i Politiets Landsforbund, Arne Johannessen, mener det er for mange småkonger i politiet som mangler vilje til å tenke helhetlig. Foto: VG
Alta (VG) Det er for mange småkonger i norsk politi, mener Arne Johannessen som er leder for landets 12.500 politiansatte.

Denne saken handler om:

Påstanden kom frem da landsmøtet i Politiets Fellesforbund i dag startet debatten om fremtidens organisering av norsk politi, hvor det kan bli aktuelt å redusere antall politidistrikter fra dagens 27 helt ned til 15.

- Toppledelsen er skjermet. Derfor ønsker vi nå fokus på ledelsen i politiet, hvilken kompetanse de besitter, hvordan de kan samarbeide bedre internt i distriktene og ikke minst mellom distriktene. I dag er det for mange småkonger som ikke er villige til å tenke helhet. Her er det store muligheter for effektivisering, sier Johannessen.

Lederen i Politiets Fellesforbund mener også det er på høy tid å se på rollefordelingen mellom Riksadvokaten og Politidirektoratet - og mellom Justisdepartementet og direktoratet.

- Det er alt for mye detaljstyring fra toppen av i norsk politi. Handlingsrommet for politidirektøren er for lite. Vi forventer at Ingelin Killengreen får mulighet til å utøve større handlingsrom.

- Men samtidig ser vi likhetstrekk til hvordan POD utøver sin detaljstyring overfor politimestrene. Det må være noe fundamentalt galt, og her er vi ved kjernen i de utfordringer vi står overfor. Derfor må vi nå få en kulturdebatt om driften av norsk politi, sier Johannessen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks