Hovedinnhold

Åpner for Kleppas drømmehus

VIL BYGGE HER: Her er Magnhild Meltveit Kleppas tomt på Hjelmeland, hvor hun mellom den tradisjonelle bebyggelsen ønsker å reise et funkishus. Foto: Hugo Bergsaker
VIL BYGGE HER: Her er Magnhild Meltveit Kleppas tomt på Hjelmeland, hvor hun mellom den tradisjonelle bebyggelsen ønsker å reise et funkishus. Foto: Hugo Bergsaker
Ordfører Bjørn Laugaland (Sp) åpner for å omregulere hele området hvor samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) vil bygge et funkishus.

Tips oss

Ved å lage en ny reguleringsplan for hele området hvor ekteparet Magnhild Meltveit Kleppa og Arne Kleppa ønsker å bygge et funkishus i, kan Sp-statsråden likevel få sette opp det omstridte huset.

- Det skulle vært gjort. Vi har ikke det liggende inne i investeringsbudsjettet akkurat nå. Og når vi gjør det kommer vi ikke til å gjøre det bare for dem. Men det er et behov for å se på dette området i en større sammenheng, sier Laugaland til VG.

Stilbrudd

VG skrev i går at Fylkesmannen i Rogaland sier han ønsker å stoppe byggingen av funkisboligen, fordi den bryter med eksisterende reguleringsplan i området på flere punkt, og representerer et stilbrudd.

LES OGSÅ: Vil stoppe Kleppas funkisvilla

Men Odd Kjos-Hanssen, seniorrådgiver hos Fylkesmannen i Rogaland, sier Fylkesmannen motvillig vil godta det.

- Nei, vi synes nok ikke det hadde vært ønskelig. Men vi hadde akseptert det, sier Kjos-Hanssen til VG.

Artikkelen fortsetter under bildet...

BYGGEKLAR: Magnhild Meltveit Kleppa ønsker å bygge et funkishus i hjemkommunen Hjelmeland. Foto: Terje Eggum
BYGGEKLAR: Magnhild Meltveit Kleppa ønsker å bygge et funkishus i hjemkommunen Hjelmeland. Foto: Terje Eggum

Lokalpolitiker i Hjelmeland, Leif Magne Kleppa (H), sier til VG at kommunen foreløpig ikke har ønsket det.

Helt greit

- Det er en tung sak og vil ta veldig lang tid, sier Leif Magne Kleppa til VG.

Reguleringsplanen som stanser Kleppas funkishus, er fra 1991, og er etter flere av lokalpolitikerne i Hjelmelands mening, utdatert.

DISKUTÉR: Hva syns du om at en statsråd ber om fritak fra vedtatte byggeregler?

Lokalpolitikerne får støtte av arkitekt Arne Sødal, som mener reguleringsplanen er problemet i saken om Villa Kleppa.

- Måten å løse denne saken på er å endre reguleringsplanen. I seg selv er huset helt greit, men en endring av området må forankres demokratisk, sier Sødal. Arkitekt Henriette Salvesen har engasjert seg for at kommuner må åpne opp for å bygge mer i tiden.

- Arkitektur er et kulturuttrykk og skal speile samtiden og ikke fortiden. Men når det gjelder dette bygget, så er jeg kritisk til at det mangler terrengtilpasning, sier Salvesen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks