Hovedinnhold

4.000 asylplasser blir lagt ned

FORTSETTER INNSTRAMMINGER: Justisminister Knut Storberget er glad for det synkende antallet asylsøkere som kommer til Norge. Foto: Sara Johannessen
FORTSETTER INNSTRAMMINGER: Justisminister Knut Storberget er glad for det synkende antallet asylsøkere som kommer til Norge. Foto: Sara Johannessen
Utlendingsdirektoratet (UDI) fjerner denne uken 250 plasser for enslige mindreårige asylsøkere. Hittil i år har UDI lagt ned totalt 4.000 mottaksplasser landet rundt.

Denne saken handler om:

Den sterke nedgangen i antall asylsøkere til Norge gjør at UDI hittil i år har lagt ned 4.000 plasser.

Når ytterligere 250 plasser som har vært forbeholdt enslige mindreårige asylsøkere blir fjernet denne uken, vil antall plasser for asylbarn være halvert sammenlignet med i fjor, skriver Dagsavisen.

- Det er vanskelig å spå om framtiden, men vi tar utgangspunkt i at ankomstene blir på samme nivå neste år som i år. De politiske tiltakene har trolig hatt en virkning på strømmen av asylsøkere, sier avdelingsdirektør Anne Siri Rustad i UDI.

Les også:388 barn forsvunnet fra asylmottak på ti år

Regjeringen sparer ifølge UDIs beregninger flere hundre millioner kroner på nedleggelsen av mottaksplassene i år. Én asylplass koster i gjennomsnitt 103.000 kroner i året.

Rustad opplyser at penger UDI ikke bruker fordi mottak blir lagt ned, går tilbake til statskassen.

Justisminister Knut Storberget (Ap) er glad for nedgangen i antall asylsøkere som kommer til Norge. Regjeringen har ingen planer om å endre asylpolitikken, og innstrammingene som kom i 2008 fortsetter. Opphold på humanitært grunnlag fordi en søker kommer fra et spesielt landområde, blir for eksempel ikke lenger gitt automatisk.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks