Hovedinnhold

- Groveste mishandlingssaken jeg noensinne har vært borti

SIKTET FOR DRAPSFORSØK: Kriminalteknikere undersøkte parets leilighet i slutten av oktober, etter at mannen skal ha mishandlet kvinnen grovt mens deres fire barn så på. Foto: SCANPIX/ARILD HANSEN
SIKTET FOR DRAPSFORSØK: Kriminalteknikere undersøkte parets leilighet i slutten av oktober, etter at mannen skal ha mishandlet kvinnen grovt mens deres fire barn så på. Foto: SCANPIX/ARILD HANSEN
(VG Nett) 41-åringen innrømmer å ha mishandlet sin 31 år gamle kone på det groveste. Parets fire barn var til stede da det skjedde.

Da politiet kom til boligen i Skien natt til 25. oktober i år, var kvinnens fot nesten skåret av, skriver Varden.

Politiet sier til VG Nett at mannen har innrømmet at han kokte opp vann og blandet det med matolje, for så å helle det over kona, som fikk omfattende skader.

- Hun er nå utenfor livsfare, men er fortsatt på sykehus, sier Torunn Sætre, politiinspektør i Telemark politidistrikt, til VG Nett.

Nå er han siktet for drapsforsøk.

- Vi har utvidet siktelsen på bakgrunn av medisinske rapporter og sakkyndige uttalelser vedrørende de skadene som er påført. Således mener vi det er gode grunner for å øke siktelsen fra grov legemsbeskadigelse til forsøk på drap, sier Sætre.

BAKGRUNN: Mann pågrepet etter vold mot kvinne i Skien

Skjærte i ben og armer

Mannen har innrømmet at det var han som sto bak den omfattende mishandlingen.

- Han har erkjent de faktiske skadene og at det er han som har gjort dette, men han har ikke erkjent at det var et drapsforsøk.

31-åringen skal ha blitt slått med en sparkesykkel og stukket og skåret med kniv flere steder, blant annet i hodet. Mannen skal også ha villet skjære av henne armer og ben.

Paret har fire barn sammen, som var til stede under den grove mishandlingen. Den eldste skal ha prøvd å stanse farens angrep på moren, men måtte gi opp, skriver Varden.

Les også: Godtar varetekt etter vold mot kona

- Barna er nå tatt hånd om av barnevernet, sier Sætre.

Det var naboer som varslet politiet, fordi de hørte høye skrik fra huset.

- Et under at hun lever

- Det er den groveste mishandlingssaken jeg noensinne har vært borti. Det er et under at hun lever, sier kvinnens bistandsadvokat Øyvind Haugen til Varden.

Til VG Nett sier han at det er en veldig alvorlig sak.

- Hun ble utsatt for så voldsomme skader at det sto om livet hennes. Det var fryktelig for henne, og selvsagt fryktelig for barna, som også var til stede da det skjedde.

Han sier det etter forholdene går veldig bra med kvinnen.

- Jeg har aldri vært borti noen saker som tilsvarer denne,s ier han.

Kvinnen og hennes fire barn kom til Norge i 2009. Året etter flyttet den nå siktede 41-åringen etter. Bakgrunnen for konflikten mellom paret skal ifølge Varden ha vært at mannen skal ha slitt med å få oppholdstillatelse, noe han skal ha gitt kona skylden for.

- Han har erkjent de faktiske forholdene. Han har erkjent å ha påført fornærmede de faktiske skadene som er beskrevet. Det erkjenner han straffskyld for. Siktelsen er nå utvidet til drapsforsøk, og det erkjenner han ikke straffskyld for, sier 41-åringens forsvarer, Andreas Nyhaug, til VG Nett.

41-åringen ble varetektsfengslet i slutten av oktober, og har sittet i varetekt siden.

VG Nett/NTB

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks