Hovedinnhold

Rune Øygard tilbake med ordføreroppgaver

15-åringens bistandsadvokat: - Lite empatisk

SKAL TILBAKE I JOBB: Torsdag ble det klart at den overgrepssiktede ordføreren Rune Øygard fortsetter som ordfører mandag. Foto: BJØRN THUNÆS, VG
SKAL TILBAKE I JOBB: Torsdag ble det klart at den overgrepssiktede ordføreren Rune Øygard fortsetter som ordfører mandag. Foto: BJØRN THUNÆS, VG
(VG Nett) Overgrepssiktede Rune Øygard skal tilbake på jobb med ordføreroppgaver i Vågå kommune mandag.

Denne saken handler om:

Det bekrefter Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen overfor VG Nett.

BAKGRUNN: Ap-ordfører siktet i overgrepssak

- Han er delvis sykemeldt og vil samarbeide tett med varaordfører. Han vil ha ordføreroppgaver, men vil ikke være ved kontoret foreløpig. Det er varaordfører Iselin Jonassen som vil fungere som ordfører i mellomtiden, sier Mette Yvonne Larsen til VG Nett.

Det har ligget i kortene at Øygard ville returnere som ordfører etter at Vågå Arbeiderparti stilte seg enstemmig bak Øygard på et medlemsmøte tidligere i oktober.

Usikkerheten har først og fremst vært rundt Øygards sykemelding, og om han ville komme tilbake i arbeid 31. oktober.

Grunnen til at Rune Øygard ble sykemeldt var at han fikk et akutt gallesteinsanfall natt til lørdag 24. september, opplyser Larsen i en pressemelding.

Hun forklarer at han har brukt lengre tid enn forventet å bli frisk på grunn av anklagene mot ham og belastningene de har medført.

Larsen presiserer at Øygard fortsatt ikke er i stand til å komme tilbake i fullt arbeid, men fra mandag vil han gå over i en gradert sykemelding.

- Lite empatisk

Jentas bistandsadvokat, Nina Emilie Hjortdal, reagerer sterkt på Øygards avgjørelse om å tre tilbake i arbeid.

- Jeg synes det er en veldig bemerkelsesverdig måte å takle den situasjonen han er i. Han tar lite hensyn til den fornærmede i saken, og det hele er lite empatisk, sier Hjortdal til VG Nett.

Hun mener det er irrelevant at Øygard ikke vil være tilbake i full jobb.

- Jeg kjøper ikke fraskrivingen av enkelte oppgaver. Enten er du permitert, eller så er du ordfører. Jeg mener han burde tatt permisjon allerede da siktelsen var klar. Det tror jeg de aller fleste ville ha gjort. Han erklærer seg ikke skyldig om han tar permisjon i en slik sak, sier Hjortdal.

Bred etterforskning

Flere titalls vitner er blitt avhørt i saken siden Øygard ble siktet i slutten av september.

Fortsatt gjenstår det flere vitneavhør og analysearbeid, opplyser politiet til VG Nett.

- Vi har noen avhør igjen, blant annet skal vi avhøre siktede og fornærmede en gang til. Deretter gjenstår det mye analysearbeid, sier politiadvokat i Gudbrandsdal politidistrikt, Lars Rune Ringvik, til VG Nett.

Politiet har ennå ikke bestemt seg for om de vil avhøre statsminister Jens Stoltenberg, som har kjent Rune Øygard i flere år.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks