Hovedinnhold

Stina Brendemo Hagen er hjemme i Norge

RØMTE: Stina Brendemo Hagen er dømt for å ha forsøkt å smugle kokain til Norge, men flyktet fra Bolivia etter å ha blitt løslatt mot kausjon. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
RØMTE: Stina Brendemo Hagen er dømt for å ha forsøkt å smugle kokain til Norge, men flyktet fra Bolivia etter å ha blitt løslatt mot kausjon. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
(VG Nett) Stina Brendemo Hagen, som nylig flyktet fra Bolivia, er tilbake i Norge.

Denne saken handler om:

Tips oss

- Ja, hun er tilbake i Norge, bekrefter advokat Frode Sulland overfor VG Nett. Han har representert Brendemo Hagen her hjemme.

Etter det VG Nett får opplyst skal hun ha ankommet Norge i dag med en av utenlandsfergene. VG Nett kjenner til at 21-åringen nå oppholder seg et sted på Østlandet.

Mannebladet Alfa skrev i sitt siste nummer at Hagen flyktet fra Bolivia etter å ha blitt løslatt mot kausjon den 31. juli. Hagen skal ifølge bladet ha fått hjelp av tidligere elitesoldater til La Paz, for deretter å ha fløyet over Andesfjellene til en grenseby.

Så skal hun og hennes ett år gamle sønn ha blitt fraktet med moped og båt gjennom jungelen før hun endte i Brasilia, hvor den norske ambassaden ligger. Der søkte hun om pass, men fikk avslag.

11 kilo kokain

Sammen med Christina Øygarden (21) og Madelaine Rodriquez (25) ble Stina Brendemo Hagen tatt med 22,4 kilo kokain i Cochabamba i Bolivia 18. mai 2008. I rettssaken som nylig ble avsluttet i Oslo tingrett ble mengden nedjustert til 11 kilo kokain. Øygarden rømte hjem til Norge mens rettssaken i Bolivia fortsatt pågikk, men ble tiltalt for smuglerforsøket i Norge, og venter nå på domsavsigelsen.

Brendemo Hagen skulle ha vitnet i denne rettssaken, men var forsvunnet så lenge den pågikk.

- Vi er klar over at hun er i Norge. Det tar vi til etterretning. Vi avventer dommen i rettssaken. Hvis den ankes og det blir en ny rettsrunde kan det være aktuelt å innkalle Brendemo Hagen som vitne igjen, sier statsadvokat Petter Mandt til VG Nett.

Ukjent for UD

- Vi har så vidt jeg har klart å bringe på det rene ikke utstedt pass eller annet reisedokument til Stina Brendemo Hagen. Vi var heller ikke kjent med hennes reise eller ankomst til Norge, sier kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen i Utenriksdepartementet til VG Nett.

VG Nett kommer tilbake med mer.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks