Hovedinnhold

Assistent siktet for nakenbilde av psykisk utviklingshemmet

Forsvarer: - Uskyldige bilder fra badeferie

(VG Nett) En ansatt ved en bolig for psykisk utviklingshemmede er siktet for å ha tatt nakenbilde av en beboer.

Politiet i Tønsberg har beslaglagt mannens datamaskin, mobiltelefon og kamera, skriver NRK Vestfold.

- Mannen er foreløpig siktet for straffelovens paragraf 201, seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd, sier politiadvokat Hans Henrik Aske i Vestfold politidistrikt til VG Nett.

Han undestreker at de fortsatt er tidlig i etterforskningen, og at assistenten ennå ikke har forklart seg for politiet.

Anmeldt av Helsetilsynet

Bildet skal ha blitt tatt på en ferietur der mannen var med for å bistå beboeren. Tønsberg kommune ble kjent med bildet for et år siden, men vurderte at det ikke var straffbart, og gikk ikke videre med saken etter en samtale med den ansatte.

Mannen er nå politianmeldt etter at Helsetilsynet ble kjent med saken.

- Vi fikk en henvendelse fra en enkeltperson om saken. Siden vedkommende ikke er helsepersonell, hadde ikke vi noen mulighet til å gå videre med saken. Vi sendte den derfor til politiet, sier fylkslege Svein Lie.

- Har ikke gjort noe straffbart

Mannens forsvarer Pernille Nordendal sier at saken er en stor belastning for assistenten, som nå er suspendert fra stillingen.

- Han ser frem til å få gitt en forklaring til politiet, og mener at han ikke har gjort noe galt. Min klient har vært på en badeferie med brukere, og der ble det tatt bilder. Dette er ikke bilder som omfattes av straffeloven, slik vi ser det, sier Nordendal.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks