Hovedinnhold

Mystisk ildkule i stor fart over norskehimmelen

Kraftig drønn i Gudbrandsdalen

(VG Nett) Flere steder i landet er det observert en ildkule som har beveget seg i stor fart over himmelen. Den kan ha slått ned i Gudbrandsdalen.

Har du bilder eller video? Tips VG Nett på epost til 2200@vg.no eller MMS til 2200.

VG har fått en rekke henvendelser fra flere steder i landet, hvor folk har sett det lysende objektet som flyttet seg i enorm fart rundt midnatt.

- Vi har fått inn meldinger fra Smøla i nord til Vågå og Lom i sør, så det virker som om kursen har vært sørøstlig. Hva det er aner vi ikke. Vi har også snakket med Meteorologisk institutt som ikke vet om noen spesielle lysfenomener. Men det er kun i Gudbrandsdalen at det er hørt smell, sier redningsleder Erik Willassen ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge til VG Nett natt til onsdag.

- Kraftig drønn

Også politiet har fått en rekke telefoner. Blant annet i Gudbrandsdalen. Flere har også rapportert om et kraftig smell.

- Folk har sett en ildkule som forsvant i en enorm hastighet, at det var blått i kanten og oransjerødt bak. Han ene som hadde observert det sa at det lyste opp hele dalen. Etter det forsvant objektet vestover fra Dovreskogen. Han hadde ikke hørt noe drønn, men etterpå har vi fått flere telefoner fra folk som har hørt nettopp det, sier operasjonsleder Arvid Røste ved Gudbrandsdal politidistrikt.

- Vi har vært i kontakt med Hovedredningssentralen og de har fått de samme telefonene som oss. Det virker som om det kom inn fra nordvest. Vi vet ikke mer, bortsett fra at det kan være både meteoritt eller satelitt.

- Vi har heldigvis ikke fått inn melding om nedslagssted, og det tyder vel på at det eventuelt har slått ned oppe i fjellet, sier operasjonslederen.

Siden er det ikke kommet inn flere observasjoner av ildkulen.

Et smell trenger ikke å bety at noe har slått ned, det kan for eksempel også være noe som har gått gjennom lydmuren.

Gåte

Siste observasjon av ildkulen skal ha vært klokken 00.05 natt til onsdag.

- Det var vestover i retning Skjåk, sier Røste i Gudbrandsdalen politidistrikt.

Han forteller at politiet onsdag morgen fortsatt ikke har noen anelse om hva det mystiske ildobjektet var. Det vil heller ikke bli igangsatt noen etterforskning, opplyser operasjonslederen.

Heller ikke Hovedredningssentralen eller Meteorlogoisk Institutt kunne onsdag morgen gi noen forklaring på det mystiske ildfenomenet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks