Hovedinnhold

Stoltenberg forsvarer Hamas-kontakt

STØTTER STØRE: Statsminister Jens Stoltenberg forsvarer telefonsamtalene som utenriksminister Jonas Gahr Støre har gjennomført med ledende Hamas-topper. Foto: Scanpix
STØTTER STØRE: Statsminister Jens Stoltenberg forsvarer telefonsamtalene som utenriksminister Jonas Gahr Støre har gjennomført med ledende Hamas-topper. Foto: Scanpix
Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) avviser at Stortinget er blitt feilinformert og sier det har vært godt kjent at Norge har hatt kontakt med Hamas.

Denne saken handler om:

- Stortinget har ikke på noen måte vært feilinformert. Det har vært kjent at Norge har hatt kontakt både politisk og på embetsmannsnivå. Men det betyr ikke at vi stiller oss bak politikken Hamas står for, sier Stoltenberg til NTB.

Han avviser kritikken fra opposisjonen og mener at påstandene fra Fremskrittspartiets leder Siv Jensen om at Stortinget er blitt ført bak lyset er feilaktige.

- Påstandene er gale. Utenriksministeren gjør en utmerket og viktig jobb, sier Stoltenberg, som mener at denne typen kontakt kan bidra til en fredelig utvikling i Midtøsten.

I 2007 hadde utenriksministeren direkte samtaler med Hamas-leder Khaled Meshaal. På spørsmål om USA har vært orientert om kontakten med Hamas, svarer statsministeren:

- Ja, blant annet fordi jeg regner med at de leser norske aviser.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks