Hovedinnhold

Stoltenberg: - Rettferdig at Maria Amelie må dra

KLAR TALE: Statsminister Jens Stoltenberg mener vurderingen av Maria Amelies sak er rettferdig, og at hun må reise ut. Foto: Ap
KLAR TALE: Statsminister Jens Stoltenberg mener vurderingen av Maria Amelies sak er rettferdig, og at hun må reise ut. Foto: Ap
(VG Nett) Statsminister Jens Stoltenberg avviser at regjeringen tar feil i saken mot papirløse Maria Amelie.

Denne saken handler om:

Saken om den unge forfatteren som har levd ulovlig i Norge i mer enn åtte år har skapt voldsomt engasjement, og torsdag kveld fyltes gatene i mange norske byer av fakkelbærende demonstranter som vil at Maria Amelie skal få amnesti.

LES OGSÅ: Tusenvis i demonstrasjon for Maria Amelie

Engasjementet er også tydelig i SV, der krefter presser på internt i regjeringen for å endre regelverket slik at Marie Amelie kan få oppholdstillatelse som ordinær arbeidsinnvandrer.
FRP: - Burde sent ut Mullah Krekar først

Statsminister Jens Stoltenberg avviser imidlertid at regjeringen kommer til å snu i saken.

- Jeg forstår at folk demonstrerer, men min oppgave er å sørge for at vi fører en rettferdig flyktning- og asylpolitikk. Da er det nødt til å være slik at vi likebehandler mennesker: At de som trenger beskyttelse kan bli i landet, mens de som ikke er forfulgt og trenger beskyttelse ikke kan bli i landet, sier Jens Stoltenberg til NRK.

LES OGSÅ: Sendte julekort til Amelie uten å vite at hun skulle ut

Ifølge statsministeren er sakens kjerne - at Maria Amelie kom til landet som barn - langt fra unik.

- Det er veldig mange situasjoner hvor folk har blitt vurdert i lys av sine foreldre. Senest i helgen uttransporterte vi et stort antall mennesker til Irak, hvor mange var barnefamilier, sier han til statskanalen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks