Hovedinnhold

Bygdefolk sier ja til ulv

RELATIVT POPULÆR: Ulven har flere støttespillere enn motstandere i den norske befolkningen, viser ny undersøkelse. Illustrasjonsfoto: Jan Petter Lynau
RELATIVT POPULÆR: Ulven har flere støttespillere enn motstandere i den norske befolkningen, viser ny undersøkelse. Illustrasjonsfoto: Jan Petter Lynau
To av tre som bor i rovdyrutsatte områder mener dagens bestandsmål for ulv er akseptabelt eller bør økes, ifølge en undersøkelse.

Denne saken handler om:

Blant dem som ikke bor i slike områder, mener 85 prosent det samme, viser undersøkelsen, som er utført av TNS Gallup har utført i samarbeid med Norsk institutt for naturforskning (NINA). Den er den største som noen gang er gjort om nordmenns holdning til rovdyr, skriver Dagbladet.

Forskerne forteller at undersøkelsen bekrefter noe de lenge har trodd og at det er ulvemotstanderne som roper høyest.

- De fleste som er veldig mot ulv, mener det mye sterkere enn de som mener det motsatte, sier seniorforsker Ketil Skogen til avisa.

** Diskuter temaet nederst i saken!

I undersøkelsen er folk i 35 rovdyrutsatte kommuner spurt, og svarene er sammenlignet med hva folk i resten av landet mener.

Undersøkelsen forteller også at 53 prosent av alle spurte at de vil akseptere ulv i nærheten av eget bosted.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks