Hovedinnhold

Bildrapsdom blir stående

Mannen som i tingretten ble dømt til fengsel for uaktsomt drap etter å ha kjørt ned politimannen Børge Ivarsen ved Grimstadporten i mars i år, får ikke saken sin opp i lagmannsretten.

Dermed blir dommen på fem års fengsel fra Aust-Agder tingrett stående som rettskraftig, skriver Fædrelandsvennens nettutgave.

Dommen fra tingretten omfatter også et ran i Drammen og en rekke andre overtredelser av straffeloven og veitrafikkloven. Det var det alvorligste punktet om uaktsomt drap på førstebetjent Ivarsen som ble anket.

Forsvarer Thor Bache-Wiig mente at det ikke var utvist tilstrekkelig subjektiv skyld, det vil si at mannen ikke kunne være klar over at kjøringen hans ville medføre dødsfølge.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks