Hovedinnhold

Løberg anmeldes for bruk av falske dokumenter

JUKSET: Liv Løberg risikerer fengselsstraff hvis hun skulle bli funnet skyldig i dokumentfalsk. Foto: Scanpix
JUKSET: Liv Løberg risikerer fengselsstraff hvis hun skulle bli funnet skyldig i dokumentfalsk. Foto: Scanpix
Tidligere administrasjonssjef Liv Løberg blir politianmeldt for bruk av falske dokumenter og for å ha gitt uriktige opplysninger i forbindelse med ansettelsen.

Denne saken handler om:

Direktør Jørgen Holmboe i Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (SAFH) og assisterende helsedirektør Bjørn Guldvog bekrefter overfor NTB at anmeldelsen vil bli overlevert politiet.

- Jeg forventer at det skal skje i løpet av mandag, sier Guldvog.

Tidligere administrasjonssjef Liv Løberg (61) i Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (SAFH) har innrømmet å ha forfalsket studiebevis fra Norges Handelshøyskole, London School of Economics og Queen Mary College i London.

Torsdag i forrige sa hun opp stillingen sin med øyeblikkelig virkning etter at VG avslørte hennes juks med studiebevis.

Guldvog i Helsedirektoratet har vært i dialog med SAFH om innholdet i politianmeldelsen av Løberg. Han er langt fra sikker på at det kun er SAFH som er blitt lurt i denne saken.

- Vi har grunn til å tro at de samme studiebevisene har ligget til grunn også ved tidligere ansettelsesforhold, sier han til NTB.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks