Hovedinnhold

Islam Net-arrangement avlyst på Oslo-skole

- SYND OG TRIST: Leder Fahad Qureshi i Islam Net bekrefter at arrangementet som skulle ha blitt avholdt på Sogn videregående skole er avlyst. Foto: TORE KRISTIANSEN
- SYND OG TRIST: Leder Fahad Qureshi i Islam Net bekrefter at arrangementet som skulle ha blitt avholdt på Sogn videregående skole er avlyst. Foto: TORE KRISTIANSEN
Et arrangement i regi av foreningen Islam Net som skulle ha funnet sted mandag ble i siste liten avlyst av Sogn videregående skole i Oslo.

Denne saken handler om:

Foreningen la onsdag ut en melding på sitt nettsted om at arrangementet mandag 21. juni er blitt avlyst på grunn av medieoppmerksomheten rundt foreningen den siste tiden.

Arrangementet skulle ha blitt holdt på Sogn videregående skole i Oslo, og mer enn 700 bekreftede tilhørere hadde sagt på Facebook at de skulle delta.

Rektor Elin Stavrum på Sogn videregående skole sier til Klassekampen at hun tok initiativ til å stoppe arrangementet.

- Vi inngikk en avtale med Islam Net i slutten av mai om utleie. Siden har det blitt veldig mye mediedebatt om det, og da det så ble kjent at vi hadde leid ut til dem, fikk vi ulike reaksjoner på dette, sier Stavrum.

Hun sier skolen har beklaget beslutningen overfor Islam Net.

VG har tidligere skrevet at organisasjonen driver misjonering, blant annet på Høgskolen i Oslo. Det skapte reaksjoner.

- Da vurderte jeg det sånn at vi ikke kunne leie ut til dem likevel. Det er mange som mener mye om å leie ut til slike religiøse aktører, sier Stavrum.

Les også:- Rekrutterer etniske nordmenn til omstridt islam

- Vi synes det er synd og trist at enkelte aktører ikke ønsker å samarbeide med oss på bakgrunn av en artikkel i VG, sier Islam Nets leder Fahad Qureshi.

Les også:Kronikk: - Jeg er ingen ekstremist

Han beklager at organisasjonen ikke har funnet nye lokaler på kort varsel, og sier at arrangementet dermed er avlyst.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks