Hovedinnhold

Bjørneunge fikk ansiktet sitt revet av

DRAMA: Her går den skadde bjørneungen sammem med mor og søsken. Foto: VG Nett-tipser
DRAMA: Her går den skadde bjørneungen sammem med mor og søsken. Foto: VG Nett-tipser
(VG Nett) Tilskuerne trodde ikke sine egne øyne da en voksen bjørn gikk til angrep på en av ungene i bjørneparken i Flå.

Denne saken handler om:

Pernille Toresdatter var i Vassfaret Bjørnepark sammen med sin åtte år gamle kusine mandag formiddag. Klokken 13 skulle de til bjørnegården for å se bjørnene bli matet. Det var da dramaet startet.

To områder

Bjørnemoren Trude var sammen med sine fem unger på et adskilt område. På den andre siden av gjerdet var en annen bjørnemor, Nora, sammen med sine to unger.

- De små bjørnene til Trude var lekne og nysgjerrige og stakk nesene sine så nær gjerdet som mulig. Nora gikk frem og tilbake langs gjerdet, og plutselig angrep hun en av de små bjørnene på andre siden av gjerdet, forteller Toresdatter til VG Nett.

VGTV:Se direkte fra bjørneparken

Hun sier at angrepet ikke var noe pent syn.

- Bjørnen slo til og rev av store deler av ansiktet til den stakkars lille bjørnen. Blodet rant, og bjørneungen tok seg da til ansiktet og begynte å hyle av redsel, forteller Toresdatter.

Toresdatter sier bjørnemoren Trude kom springende til, og at hun begynte å grave et hull i bakken.

- Det virket nesten som om hun ville grave ned ungen sitt, men hun gjorde det ikke. Den stakkars bjørnen så helt ødelagt ut, og det var et forferdelig syn, sier Toresdatter, som forteller at også kusina hennes på åtte år ble sjokkert.

Kjendiser

VGTV har lenge fulgt de fem bjørneungene i Flå tett, og det finnes blant annet et direktekamera fra parken. I tillegg er det laget video av første gang bjørneungene ble vist fram.

VG Netts lesere har også vært med på å gi navn til de fem ungene, og de heter nå Trym, Idunn, Frøya, Saga og Embla.

BJØRNENAVN: Saga (øverst fra venstre), Embla, Frøya (nederst fra venstre), Idunn og Trym. Nå er det bare fire av dem igjen. Foto: Kristine Juhl-Thomsen.
BJØRNENAVN: Saga (øverst fra venstre), Embla, Frøya (nederst fra venstre), Idunn og Trym. Nå er det bare fire av dem igjen. Foto: Kristine Juhl-Thomsen.

Kevin Juhl-Thomsen, parksjef i Vassfaret bjørnepark, vet ennå ikke hvem av de fem som ble skadet.

- Nei, men det skal vi komme tilbake til senere, sier Juhl-Thomsen.

Flere av VG Netts tipsere har reagert på sikkerheten og at et slikt angrep kunne skje - både i forhold til bjørneungene og alle barna som sto og så på.

- Jeg vil ikke kommentere noe før jeg har fått en rapport fra dyrepasserne om hva som faktisk skjedde, sier Juhl-Thomsen.

Han sier bjørneungen nå er hos veterinæren for behandling, men han vet ennå ikke om den kan overleve angrepet.

- Vi avventer nå tilbakemelding fra veterinær om hvordan det går, sier Juhl-Thomsen til VG Nett.

VGTV:Her kommer bjørnungene ut for første gang

Det var, ifølge Toresdatter, mange publikummere til stede under matingen, og det var flere som reagerte på at det tok lang tid før bjørneungen fikk hjelp.

- Det tror jeg ikke stemmer. Det kan hende det føltes som lang tid for dem som sto og så på, men vi kan ikke bare hoppe inn til bjørner som er i panikk, sier Juhl-Thomsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks