Hovedinnhold

To omkom i bussulykke

ULYKKE: Luftambulansen ble tilkalt da en buss og en personbil kolliderte på Strynefjell fredag. Foto: Scanpix (Elias Sperstad, GD)
ULYKKE: Luftambulansen ble tilkalt da en buss og en personbil kolliderte på Strynefjell fredag. Foto: Scanpix (Elias Sperstad, GD)
(VG Nett) En ulykke mellom en buss og en personbil på Strynefjellet førte til at minst to personer mistet livet.

Denne saken handler om:

Ulykkens skal ifølge gd.no ha skjedd på riksvei 15 ved Grotli.

Operasjonsleder ved Gudbrandsdal politidistrikt, Edmund Tofthagen, bekrefter overfor VG Nett at to personer er omkommet.

- Det var fire personer i personbilen. To av disse er omkommet. De to andre er hardt skadet, og sendt til sykehus, opplyser Tofthagen.

Det var i 17.40-tiden uvisst om de to er livstruende skadet.

VET DU NOE? TIPS OSS?

Rutebuss

Ingen om bord i bussen, som er en rutebuss fra Fjord1, er kommet fysisk til skade.

Ulykken skjedde like før klokken 16.30, på en oversiktlig veistrekning like øst for Grotli høgfjellshotell.

- Vi har åpnet kafeen, og vil hjelpe til så godt vi kan. Det er utrolig hektisk her nå, seier Espen Opsahl ved hotellet til nrk.no.

Hotellet har tatt imot 22 passasjerer fra bussen, og til NTB forklarer Opsahl at de er sterkt preget av ulykken.

Feil kjørebane

Personbilen som var involvert i ulykken er norskregistrert, men ifølge gd.no skal det være snakk om en leiebil. Det er funnet to indiske pass i bilen, og politiet opplyser at minst en av de to omkomne er fra India.

Været i området er pent, og kjøreforholdene tilsynelatende gode. Ifølge politiet kan foreløpige undersøkelser tyde på at personbilen kom over i kjørefeltet til bussen, som var på vei fra Stryn til Oslo.

Flere ambulanser, samt luftambulansen skal være sendt ut.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks