Hovedinnhold

Én død og fem skadet i ulykke på Frøya

FATAL ULYKKE: Én ungdom mistet livet og fem ble skadet i ulykken på Frøya sent onsdag kveld. Foto: Tor Aage Hansen
FATAL ULYKKE: Én ungdom mistet livet og fem ble skadet i ulykken på Frøya sent onsdag kveld. Foto: Tor Aage Hansen
(VG Nett) To personbiler var innblandet i en ulykke der fem personer ble hardt skadet og én omkom.

Denne saken handler om:

Tips oss


Politiet fikk 23.18 melding fra AMK om at to kjøretøy, mest sannsynlig personbiler, hadde vært involvert i en alvorlig ulykke på Frøya på fylkesvei 716.

- Både den omkomne og de skadede i ulykken er ungdommer fra distriktet og kommunens kriseteam jobber med saken natt til torsdag, forteller operasjonsleder Harald Todal i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Vet du noe om denne saken?Kontakt VG Nett!

De fem skadede er alle innlagt på St. Olavs hospital i Trondheim. Operasjonslederen forteller til VG Nett at de involverte ikke er livstruende skadet, men fire har alvorlige skader.

16-20 år

Natt til torsdag åpnet de videregående skolene på Frøya og Hitra for pårørende og venner. De involverte i ulykken er fra 16-20 år, både gutter og jenter.

Alle har tilknytning til de videregående skolene på Hitra og Frøya, ifølge operasjonslederen.

- Det er en del ungdommer som har møtt på Frøya videregående. Vi har et kriseteam på plass, samt rektor og lærere, og de tok imot elevene i kantina, sier Todal

Satt fast i brennende bil

Den ene bilen sto i brann da redningsmannskapet ankom stedet.

- Den personen som er omkommet satt fast i den brennende bilen, sier Roger Gjerdsvold fra Trøndelag brann- og redningstjeneste til VG Nett.

Ifølge operasjonsleder Todal var det kun brann i motorrommet, ikke i kupeen. Ingen av de involverte skal være skadet av brann.

Vegvesenets ulykkeskommisjon er sendt til ulykkesstedet og skal undersøke omstendighetene sammen med politiet.

Ulykken skal ha skjedd ved Skarsvågen, et par mil fra Frøyatunnelen.

Snurret tre ganger

Operasjonsleder Todal forteller at det er store skader på bilene. Klokken 06.30 var politiet i ferd med å avslutte sine tekniske undersøkelser på stedet.

- Er det mistanke om høy fart?

- Det er sagt at den ene bilen snurret rundt tre ganger etter frontkollisjonen skjedde, så det har vært en kraftig frontkollisjon. Så vil undersøkelsene avdekke hvor stor fart bilene hadde, sier Todal.

Det ble tatt blodprøver av sjåførene, men Todal vil ikke si om de mistenker promillekjøring.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks