Hovedinnhold

Eksplosjonsfaren ved Gjøvikbanen er over

(VG Nett) Gjøvikbanen ble stengt mellom Eina og Raufoss på grunn av en gasslekkasje i en varebil torsdag. Området ble evakuert.

Tips oss

- Det er en lekkasje i en oksygen- eller acetylen-flaske i en varebil. Eksplosjonsfaren er betydelig. Vi har evakuert alt i 300 meters omkrets, inkludert Raufoss ungdomsskole, sa Trond Brenden ved 110-sentralen Gjøvik til VG Nett i 12-tiden.

Brannvesen, politi og ambulanse rykket ut. Operasjonsleder Tom Eirik Midthaug i Vestoppland politidistrikt sier at de to gassflaskene var stroppet fast bak i varebilen.

- Stroppene løsnet da varebilen måtte bråbremse, sier han.

Oppland Arbeiderblad skriver at bilen kom fra Raufoss våpenfabrikk.

- Bilen kom fra industriområdet. Det var ikke noe våpen i bilen, sier operasjonsleder Kristian Bjaanes i Vestoppland politidistrikt til VG Nett.

Flere bolighus ble evakuert og toglinjen ble stengt. Det samme ble gamle riksvei 4.

Nå er alt som normalt igjen.

Skoler, butikker og barnehager er nå åpnet igjen og folk kan komme hjem til sine boliger igjen, meldte Oppland Arbeiderblad kort tid før klokken 15.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks