Hovedinnhold

Løberg trekker seg fra alle Frp-verv

INNRØMMER CV-JUKS: Liv Løberg innrømmer at hun forfalsket CV-en og eksamensdokumenter som hun viste frem da hun fikk jobb som sjef ved Statens autorisasjonskontor for helsepersonell. Foto: Jan Petter Lynau
INNRØMMER CV-JUKS: Liv Løberg innrømmer at hun forfalsket CV-en og eksamensdokumenter som hun viste frem da hun fikk jobb som sjef ved Statens autorisasjonskontor for helsepersonell. Foto: Jan Petter Lynau
(VG Nett) Liv Løberg trekker seg fra alle verv i Frp etter avsløringene om CV-juks.

Denne saken handler om:

Det opplyser Kari Kjønaas Kjos skriver NTB.

Like før fylkeslederen i Akershus dro på ferie ga hun klar beskjed til Løberg om at hun burde tenke nøye igjennom de vervene hun hadde i Frp. Da Kjønaas Kjos ringte Løberg i dag var beslutningen klar. Etter telefonsamtalen fikk Kjos mail fra Løberg hvor det stod at hun trakk seg fra alle verv i partiet «av respekt for Frp og Frp sitt arbeid».

- Jeg synes det var en veldig riktig beslutning. Og jeg er glad for at hun tok den selv, slik at jeg slapp å gjøre noe, sier Kjønaas Kjos til VG Nett.

- Det var nødvendig at hun gjorde det. Jeg følte at det måtte bli sånn, selv om vi ikke har diskutert det innad i partiet. Jeg er glad for at vi ikke måtte gjøre det heller, legger hun til.

- Hvordan er ditt forhold til Liv Løberg nå?

- Det er et greit forhold, og vi prater sammen. Hun har det tungt og vanskelig nå. Men hun har uttrykt at hun syntes det var deilig å ha disse dagene til å tenke seg om, svarer Kjønaas Kjos.

Sa opp

Liv Løberg sa opp sin stilling som administrasjonssjef i Statens Autorisasjonskontor for helsepersonell umiddelbart etter at VG iverksatte undersøkelser om hennes skole- og yrkesbakgrunn.

Nå har hun altså også trukket seg fra alle verv i Frp.

Løberg har vært sjef ved kontoret som godkjenner hvem som får lov til å jobbe i Helse-Norge, hvor arbeidet består blant annet i å undersøke eksamensbevis og CV'er til søkerne.

Det statlige kontoret oppgir selv å ha nulltoleranse for falske dokumenter, og fast rutine er å politianmelde alle forsøk på juks.

Samtidig som Løberg hyppig har gått inn i nye, ansvarsfulle stillinger, har hun satset hardt politisk for Frp i hjemkommunen Vestby i Akershus.

Hun er medlem av fylkestinget i Akershus, og var vararepresentant til Stortinget i perioden 2001-2005. Hun er i denne perioden 5. vararepresentant for Frp i Akershus.

Partileder Siv Jensen ønsker ikke å kommentere Løbergs avgang.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks