Hovedinnhold

Ektemannen «like sjokkert som alle andre»

INNRØMMER CV-JUKS: Liv Løberg innrømmer at hun forfalsket CVen og eksamensdokumenter som hun viste frem da hun fikk jobb som sjef ved Statens Autorisasjonskontor for helsepersonell. Foto: Jan Petter Lynau
INNRØMMER CV-JUKS: Liv Løberg innrømmer at hun forfalsket CVen og eksamensdokumenter som hun viste frem da hun fikk jobb som sjef ved Statens Autorisasjonskontor for helsepersonell. Foto: Jan Petter Lynau
(VG Nett) Liv Løbergs ektemann Gerrit Løberg, som også er Stortingets sikkerhetssjef, sier han er like sjokkert og skuffet som alle andre over konas forfalskninger av CV-er og eksamenspapirer.

Denne saken handler om:

Liv Løberg (60) innrømmet torsdag kveld at hun hadde forfalsket eksamensbevis og CV-er. Løberg sa med umiddelbar virkning opp jobben som administrasjonssjef i Statens autorisasjonskontor for helsepersonell som en følge av avsløringen i VG.

Les også:Helsesjef innrømmer forfalskning av tre studiebevis

- Offentlig eksekusjon

Ektemannen sier til Aftenposten.no at han ikke har visst noe om konas falske studiebevis. Dette ble han først klar over onsdag, da VG kontaktet Liv Løberg i en e-post om saken.

- Jeg er like sjokkert og skuffet som alle andre, sier Gerrit Løberg.

VET DU NOE OM DENNE SAKEN? TIPS VG NETTS JOURNALISTER HER

Han har vært sammen med Liv Løberg siden 1994, da hun kom hjem fra det hun selv har omtalt som et studieopphold ved London School of Economics og Queen May College. Løberg sier han ikke vet om kona i det hele tatt har vært student ved disse stedene.

Han legger til at han synes presset på kona nå er blitt for stort.

- I mine øyne er dette en offentlig eksekusjon, sier han.

Gerrit Løberg ønsker ikke å kommentere saken overfor VG Nett.

Anmeldes

Liv Løberg har selv heller ikke ønsket å kommentere saken. Onsdag engasjerte hun Tom A. Næss som sin advokat. Han har sagt til VG at Løberg innrømmer at hun har løyet om utdanningen sin som siviløkonom og forfalsket studiebeviser.

Assisterende helsedirektør Bjørn Guldvog har fortalt at han ble både «lamslått, forbannet og sjokkert» da han fikk vite om jukset.

- Vi forbereder nå en politianmeldelse for dokumentforfalskning og for å ha gitt uriktige opplysninger under ansettelsesprosessen. I tillegg er det naturlig at vi også undersøker alt hun har vært involvert i mens hun har jobbet i SAFH. Vi må forsikre oss om at det ikke er noe mer, sier Guldvog.

Arbeidet til Løbergs kontor har blant annet bestått i å undersøke eksamensbevis og CV'er til søkerne. Det statlige kontoret oppgir selv å ha nulltoleranse for falske dokumenter og fast rutine er å politianmelde alle forsøk på juks.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks