Hovedinnhold

Helsetoppens tidligere arbeidsgiver:

- Ikke akkurat glitrende fornøyd med jobben hun gjorde

INNRØMMER CV-JUKS: Liv Løberg innrømmer at hun forfalsket CVen og eksamensdokumenter som hun viste frem da hun fikk jobb som sjef ved Statens Autorisasjonskontor for helsepersonell. Foto: Jan Petter Lynau
INNRØMMER CV-JUKS: Liv Løberg innrømmer at hun forfalsket CVen og eksamensdokumenter som hun viste frem da hun fikk jobb som sjef ved Statens Autorisasjonskontor for helsepersonell. Foto: Jan Petter Lynau
(VG Nett) Liv Løberg fikk toppjobb i helsevesenet etter å ha løyet på seg økonomutdanning. Likevel mente referansepersoner at hun ikke hadde kunnskap nok til å føre regnskap.

Denne saken handler om:

- Det er en påstand jeg har forståelse for. Vi var ikke akkurat glitrende fornøyd med den jobben hun gjorde her, sier rektor ved Veterinærhøgskolen Yngvild Wasteson.

VG kunne i går avsløre at administrasjonssjef Liv Løberg i Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (SAFH) har forfalsket en rekke dokumenter, blant annet fra prestisjetunge skoler i London som oppga at hun var siviløkonom. På denne måten har hun skaffet seg jobber hun egentlig ikke var kvalifisert for.

Konsulentfirmaet som hjalp til med å finne kandidater til stillingen i SAFH mente hun var en «soleklar kandidat i den videre prosessen». Samtidig kom det frem at referansepersoner mente hun ikke hadde detaljerte kunnskaper nok til å føre regnskap.

Liv Løberg har ikke ønsket å kommentere saken overfor VG. Advokat Tom A. Næss som ble engasjert av Løberg onsdag, svarer ikke på VG Netts henvendelser i dag.

Fra 2006 hadde hun to vikariater hos Veterinærhøgskolen. Hun søkte også en fast stilling.

- Den fikk hun ikke, forteller Wasteson som jobbet på skolen den gang, men ikke var rektor.

HELSEMINISTEREN: - Krever full opprydding

- Profesjonell svindel

Det var bemanningsselskapet Manpower som formidlet jobben som kontorsjef ved Veterinærhøgskolen til Liv Løberg. Kommunikasjonsdirektør Gisle Roll Ludvigsen forteller at de ble sjokkerte når de leste om CV-jukset.

PROFESSOR: Rektor Yngvild Wasteson ved Veterinærhøgskolen. Foto:
PROFESSOR: Rektor Yngvild Wasteson ved Veterinærhøgskolen. Foto:

- Vi må bare innrømme at vi, som mange andre, har blitt lurt, sier han.

- Etter å ha lest gjennom hennes papirer nå vil jeg karakterisere dette som profesjonelt gjennomført, og jeg vil kalle det en personlig tragedie, sier Roll Ludvigsen.

Helsedirektøren: - Jeg ble lamslått og forbannet

Manpower hjalp Løberg fra 2006. De skaffet henne blant annet jobb som kontorsjef hos Veterinærhøgskolen.

Kommunikasjonsdirektøren har jobbet i bransjen i lang tid, men sier han aldri har opplevd lignende juks.

- Via våre rutiner når det gjelder referansesjekk ivaretas nøye kvailitetskontroll, og vi fanger av og til opp kandidater som forsøker å lure oss, men det er en helt, helt annen målestokk. Jeg har aldri opplevd noe på dette nivået.

Frp: - Uakseptabelt

- Urealistisk å sjekke alle

Roll Ludvigsen forteller at de gjennomfører stikkprøver for å kontrollere at folk ikke jukser, men at de ikke har kapasitet til å kryssjekke alle kandidatene.

- Vi har rundt 8.000 ute i arbeid i dag. Det ville vært urealistisk å tro at vi kan sjekke alle attester og karakterer på alle disse.

- Vil dere foreta dere noe nå når dere er kjent med Løbergs juks?

- På generelt grunnlag kan jeg si at kandidater som har lurt oss havner i en egen kategori her hos oss. For øvrig vil vi gå gjennom rutinene, men det blir som sagt umulig å gå gjennom absolutt alt.

LES OGSÅ: Sier opp jobben

- Trist

Også ved Veterinærhøgskolen reagerer de i dag med vantro over nyheten om CV-jukset til Løberg, som i går sa opp jobben som administrasjonssjef og som nå vil bli politianmeldt for dokumentfalsk.

- Jeg blir ganske forskrekket. Det er utrolig at det går an. Hun har jo fantastiske papirer. Man tenker ikke på at det skal være juks. Det er vel en trist personlig sak som ligger bak dette, sier rektor Yngvild Wasteson om kvinnen som er
godkjent som hjelpepleier.

Rektoren sier de ikke kommer til å forfølge saken.

- Den blir jo allerede forfulgt fra nåværende arbeidsgiver. Hun er et avsluttet kapittel for oss.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks