Hovedinnhold

Helsesjef innrømmer forfalskning av tre studiebevis - og sier opp jobben

(VG Nett)Administrasjonssjef Liv Løberg (60) i Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell innrømmer at hun har forfalsket studiebevis og at hennes CV ikke er korrekt.

Denne saken handler om:

Tips oss

SIER OPP: Administrasjonssjef Liv Løberg (60) i Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell sier opp sin stilling med øyeblikkelig virkning. Overfor sin arbeidsgiver har hun nå innrømmet å ha løyet og forfalsket dokumenter om sin bakgrunn. Foto: JAN PETTER LYNAU
SIER OPP: Administrasjonssjef Liv Løberg (60) i Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell sier opp sin stilling med øyeblikkelig virkning. Overfor sin arbeidsgiver har hun nå innrømmet å ha løyet og forfalsket dokumenter om sin bakgrunn. Foto: JAN PETTER LYNAU

Hun sier opp sin stilling med øyeblikkelig virkning etter at VG iverksatte undersøkelser om hennes skole- og yrkesbakgrunn.

Løberg har overfor sin arbeidsgiver nå innrømmet å ha løyet og forfalsket dokumenter om sin bakgrunn.

Saken er spesielt oppsiktsvekkende fordi kontoret hun leder - Statens Autorisasjonskontor for Helsepersonell (SAFH) - godkjenner autorisasjoner til blant annet leger, sykepleiere og tannleger.

Dette arbeidet skjer blant annet gjennom å undersøke eksamensbevis og CV'er til søkerne. Det statlige kontoret oppgir selv å ha nulltoleranse for falske dokumenter og fast rutine er å politianmelde alle forsøk på juks.

VET DU NOE OM DENNE SAKEN? TIPS VG NETTS JOURNALISTER HER

Innrømmer forfalskning

Nå har Liv Løberg innrømmet at hun selv har forfalsket tre studiebevis fra tre ulike utdanningsinstitusjoner - to fra Storbritannia og en fra Norge.

- Liv Løberg innrømmer at hennes CV ikke er korrekt. Hun innrømmer også at hun har forfalsket studiebeviser, sier advokat Tom A. Næss, som ble engasjert av Løberg onsdag, til VG.

Hun ønsker selv å ikke kommentere saken overfor VG.

Opplysningene om den betrodde medarbeiderens dokumentforfalskninger slo ned som en bombe i Helsedirektoratet i dag.

- Dette er en svært alvorlig sak og representerer et stort tillitsbrudd, sier assisterende helsedirektør Bjørn Guldvog.

VET DU NOE OM DENNE SAKEN?TIPS VGs JOURNALISTER

Frp-politiker

Faksimile: VG (25.06.2010)
Faksimile: VG (25.06.2010)

Samtidig som Løberg hyppig har gått inn i nye, ansvarsfylte stillinger, har hun satset hardt politisk for Fremskrittspartiet.

Hun er medlem av fylkestinget i Akershus, og var vararepresentant til Stortinget i perioden 2001-2005 og er i denne perioden 5.vararepresentant for Frp i Akershus.

Hun er også gift med Stortingets sikkerhetssjef Gerrit Løberg.

Løbergs politiske CV ble i løpet av natt til fredag endret av Frp på partiets nettsider. Den gamle versjonen ligger hos Google her, mens den nye nå ser slik ut.

LES MER OM AVSLØRINGEN I FREDAGSUTGAVEN AV VG

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks