Hovedinnhold

Arne Treholt i koma

Spiondømte Arne Treholt ligger i respirator på et sykehus på Kypros.
I RESPIRATOR: Spiondømte Arne Treholt ligger i respirator. Foto: SCANPIX
I RESPIRATOR: Spiondømte Arne Treholt ligger i respirator. Foto: SCANPIX

- Treholt ble innlagt i slutten av forrige uke. Han er trolig rammet av blodforgiftning. Tilstanden er kritisk, men skal være stabil, sier Treholts forsvarer Harald Stabell til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Stabell var tilstanden til Treholt svært dramatisk, men tilstanden skal nå være på bedringens vei.

- Han ligger foreløpig i respirator, men det var snakk om å koble ham fra i dag, sier advokaten.

Spiondømt

Arne Treholt ble i 1985 dømt til 20 års fengsel for spionasje til fordel for Sovjetunionen og Irak. Han mener at han ble dømt på feil grunnlag og har bedt om å få saken gjenopptatt.

I 1992 ble Treholt benådet, og han har siden for det meste vært bosatt i utlandet.

Treholt har selv hele tiden benektet spionasje, men har innrømmet at han har gitt fra seg graderte dokumenter og mottatt penger, skriver NTB.

- Legene regner med at han er på bedringens vei, sier Treholts forsvarer Harald Stabell til NTB.

Ifølge Stabell er blodforgiftning den trolige årsaken til Treholts sykdom.

Stabell er på Kypros denne uken for å jobbe med gjenopptakelsen av Treholts sak.

- Vi gjorde avtalen om at jeg skulle nedover for mange måneder siden, for å jobbe med og sluttføre gjenopptakelsesbegjæringen, sier Stabell.

Ga ut selvbiografi

I 2004 lanserte Treholt sin selvbiografi "Gråsoner". I boken hevder han blant annet at Overvåkingspolitiet (POT) i samarbeid med CIA forsøkte å verve etterretningsagenten Gennadij Titov i 1984. Etter utgivelsen møtte Treholt leserne på VG Nett, og svarte på spørsmål om spiondommen, den kalde krigen og årene i fengsel.

TETT PÅ NETT: Arne Treholt svarte leserne i 2004

Samme år lanserte Treholts tidligere advokat, Arne Haugestad, boken «Kappefall - Et varslet justismord».I boken hevder advokaten at Treholt brøt taushetsplikten sin, men aldri drev spionasje.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks