Hovedinnhold

Sjåfører fikk årlig over 20 000 kr. for mye i diett

<p>FOR MYE: Både ledelsen og tillitsvalgte er enige om at rundt 70 Bring sjåfører har fått diett de ikke hadde krav på. Utbetalingene har pågått over flere år.</p>

FOR MYE: Både ledelsen og tillitsvalgte er enige om at rundt 70 Bring sjåfører har fått diett de ikke hadde krav på. Utbetalingene har pågått over flere år.

Foto: Posten Norge
En rekke sjåfører i Bring har fått over 20 000 kroner for mye i skattefri diett per år. Nå rydder selskapet opp.

Denne saken handler om:

Posten Norge, som eier Bring, oppdaget feilen i forbindelse med en restrukturering av konsernet.

– De har fått for mye, og nå får de det de skal ha, opplyser John Eckhoff, pressesjef i Posten Norge.

Han forteller at det dreier seg om rundt 70 sjåfører som jobber for Bring Transportløsninger, avdeling Termo.

Les også: Langtransportsjåførene slipper diettskatt

Fire har sagt opp

– Rundt 50 av de 70 har fått over 20 000 kroner for mye i året. Vi oppdaget dette på sensommeren. Totalt har vi utbetalt rundt 200 000 kroner for mye i diett til sjåførene i måneden, sier Eckhoff. Siden oktober har fire sjåfører sagt opp og pressesjefen regner med at det har sammenheng med at de nå får mindre betalt.

– Hvordan har dette vært mulig?

– Det hadde over tid utviklet seg en sedvane slik at de som kjørte på dagtid, og ikke hele døgn, også fikk innberettet diett. De fikk diett når de ikke skulle ha det, sier Eckhoff og legger til at dette kun gjelder den avdelingen som transporterer såkalt temperert gods.

Fikk du med deg? UP frykter færre trafikkontroller

Han vet ikke eksakt hvor lenge feilutbetalingene har pågått, men det er snakk om flere år.

– Nå får de det de skal i henhold til tariffen. Dette er en bransje med små marginer, og vi - som alle andre - må se på kostnadene, sier Eckhoff og legger til at sjåførene ikke må betale tilbake det de har fått for mye.

– Vi har eksempler på at noen har fått 6500 kroner for mye i måneden. Vi har gjort en feil og det må vi rydde opp i, og de tillitsvalgte er innforstått med dette, sier Eckhoff og legger til at de ansatte nå får betalt i henhold til gjeldende tariff og avtaleverk.

Les også: Budsjett-kameratene: Vil fjerne særaldersgrenser i flere yrker

Tillitsvalgt er enig

Tom Johansen, selskapstillitsvalgt i Bring Transportløsninger, er enig i at sjåførene ikke har hatt krav på diett utbetalingene.

– Folk er selvsagt litt sure når de taper penger, men det har vært feilaktige utbetalinger. Dette er noe som har hengt igjen fra gammelt av og som de nå prøver å rydde opp i. Dette er tross alt et firma som går ekstremt dårlig, sier han til VG.

Husker du? Arbeidsledige slipper dagpenge-trekk selv om de nekter å flytte

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks