Hovedinnhold

Anklager mot universitet: Begrunnet lønnshopp med «stabilt godt humør»

<p>LØNNSFORHANDLINGER: Universitetet i Oslo, sett fra sørsiden av området.</p>

LØNNSFORHANDLINGER: Universitetet i Oslo, sett fra sørsiden av området.

Foto: Tore Meek, NTB scanpix
Fagforeningen NTL mener Universitetet i Oslo har brukt begrunnelser som «stabilt godt humør» og «viser omsorg» for å gi ansatte høyere lønn.

Denne saken handler om:

Det skriver Uniforum, en nettavis for Universitetet i Oslo. De har nemlig fått tak i protokollen etter de lokale lønnsforhandlingene ble avsluttet sist fredag.

Der hevder LO/NTL at UiO blant annet har begrunnet foreslåtte lønnsopprykk ved å vise til personligheten til de ansatte, med egenskaper som «entusiastisk», «viser omsorg» og «stabilt godt humør».

– Slike argumenter hører ikke hjemme i lønnsforhandlinger, sier Ellen Dalen ved NTL UiO til Uniforum.

– Det er ikke noe nytt, men omfanget var større i år enn tidligere, sier hun.

UiO påpeker at organisasjonene står fritt til å utforme protokolltilførsler.

– Siden lønnsforhandlingene er underlagt lovbestemt taushetsplikt, har jeg som forhandlingsleder ikke anledning til å kommentere de faktiske begrunnelsene som ble gitt i forhandlingsrommet, annet enn å presisere at arbeidsgivers krav i lønnsforhandlinger er forankret i de kriteriene som er nedfelt i UiOs lønnspolitikk, sier personaldirektør Irene Sandlie til Uniforum.

Fikk du med deg? Ny plan for å bekjempe seksuell trakassering i Norge

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks