Hovedinnhold

Studentene svikter Arbeiderpartiet

IKKE POPPIS: Jens Stoltenberg mister oppslutning blant studenter. Foto: Scanpix
IKKE POPPIS: Jens Stoltenberg mister oppslutning blant studenter. Foto: Scanpix
Arbeiderpartiet synker i popularitet hos studentene her i landet. På grunn av partiets manglende satsning på studenter, mener professor Frank Aarebrot.

Denne saken handler om:

Arbeiderpartiet er et stadig mindre populært partivalg blant studentene. Det kommer fram i en meningsmåling Sentio har gjort for Universitas. Oppslutningen om partiet har falt fra 32 prosent i mai i fjor til 25,6 prosent i dag.

Professor i sammenlignende politikk, Frank Aarebrot forklarer partiets sviktende popularitet med manglende studentsatsing.

- Arbeiderpartiet kan ikke snakke om hvor viktig utdanning er, og så nedprioritere det. Det fungerer ikke i lengden. Det er denne motsetningen partiet får i trynet nå, sier han til studentavisen.

Helga Pedersen vil imidlertid ikke være med på at sviktende satsning på forskning og studenter er årsak til nedgangen.

- Selv om studentene er opptatt av egen situasjon, så tror jeg de tenker på det generelle bildet når de oppgir hvilket parti de vil stemme på, sier hun.

De andre partiene opplever små endringer i sin oppslutning blant studentene men Høyre og SV går mest fram, med henholdsvis 1,5, og 1,2 prosentpoeng til 18,9 og 15,9 prosent oppslutning.

De øvrige partienes oppslutning i målingen, gjort blant 965 norske studenter er: Frp 11,5 (opp 1,0), KrF 5,1 prosent (ned 1,1), Sp 5,9 (opp 1,0), Venstre 8,1 (ned 0,3) og Rødt 4,5 (ned 0,1).

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks