Hovedinnhold

-Skjult Ap-nettverk

Et skjult nettverk bestående av Arbeiderpartiets olje- og energipolitikere og olje- og industritopper i næringslivet har eksistert siden tidlig på 80-tallet, skriver Dagsavisen.

Denne saken handler om:

Flere sentrale spørsmål innen olje, energi og industripolitikk er blitt diskutert av medlemmene i nettverket, som regel før partiet har vedtatt sin politikk, ifølge avisa.

Det var tidligere industriminister Finn Kristensen som tok initiativet til å danne nettverket tidlig på 80-tallet. Verken Aps sentralstyre eller energifraksjonen på Stortinget skal ha vært orientert om at den såkalte «oljegruppa» eksisterer.

Blant medlemmene er blant annet alle de siste olje- og energistatsrådene fra Ap, og sentrale Ap-politikere på Stortinget som blant annet Sylvia Brustad, Olav Akselsen og Karl-Eirik Schjøtt-Pedersen. Også Ap-leder Jens Stoltenberg deltok i nettverket da han var nærings- og energiminister.

Næringslivet er representert med ledere fra blant annet Hafslund, Econ, Statoil, Hydro, Statkraft og Telenor. Nåværende finansdirektør i Telenor, Torstein Moland, Hydro-direktør Hege Marie Norheim, Hafslund-direktør Rune Bjerke og Statkrafts styreleder Terje Vareberg er noen av toppnavnene fra næringslivet som deltar i gruppen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks