Hovedinnhold

Martin Schanche slo til Ap-politiker

Martin Schanche (Frp) slo til en Ap-politiker da han debuterte som valgdebattant i Drammen mandag ettermiddag.
Foran øynene på lamslåtte elever og lærere ved Åssiden videregående skole gikk den ferske Frp-politikeren løs på Arbeiderpartiets Torgeir Micaelsen (24).
Foran øynene på lamslåtte elever og lærere ved Åssiden videregående skole gikk den ferske Frp-politikeren løs på Arbeiderpartiets Torgeir Micaelsen (24).
Frp: - Totalt uakseptabelt

Frps partisekretær Geir Mo er opprørt etter episoden. Han har kontaktet Micaelsen og beklaget Schanches oppførsel.

- Dette er totalt uakseptabelt i politisk sammenheng, sier Mo til VG Nett. Han har snakket med Schanche etter opptrinnet.

- Han sa at han var med i en usaklig debatt som han ikke ville delta i, sier Mo. Ifølge Schanche hadde Ap-politikeren gått helt opp i ansiktet hans og kalt ham feiging.

- Da hadde det rent over for ham, sier Mo. Partisekretæren mener Schanche burde taklet situasjonen på en helt annen måte.

- Etter god trening i Frps medieskole burde han taklet dette helt annerledes.

- Veldig uheldig

Formann Tor Velde i Frogn Frp, som er Schanches lokallag, hadde nettopp blitt informert om saken da VG Nett snakket med ham.

- Fysiske ting som dette hører ikke hjemme i politikken, men han ble jo kraftig provosert så vidt jeg har forstått. Dette er veldig uheldig, sier Velde.

Schanche står oppført som nummer fire på kommunelisten, en plass som normalt vil gi plass i kommunestyret. Velde vet foreløpig ikke hvilke konsekvenser epsioden vil få for den ferske politikeren.

- Han ble nominert, og han står på listen. Dette er ting Martin må vurdere selv, sier han.

Ap vurderer anmeldelse

Ledelsen i Buskerud Arbeiderparti er sjokkert over Martin Schanches overfall på en av deres politikere, og vurderer å forfølge saken.

- Det er ganske sjokkerende at folk kan gjøre slikt. En debatt skal foregå i siviliserte former. Dette er så alvorlig at vi vurderer å anmelde saken til politiet, sier leder Nina Mjøberg i Buskerud Ap til VG Nett.

VG Nett kommer tilbake med mer.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks