Hovedinnhold

Jens om taxi-stuntet: Kritikken er meningsløs

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) mener hovedpoenget med taxistuntet var at ingen av passasjerene visste at det var han som kjørte.

Denne saken handler om:

VG avslørte tidligere i dag at 5 av de 14 passasjerene Stoltenberg kjørte rundt på i Oslo, visste at de skulle være med i en reklame for Ap.

- Ingen som kom i den taxien visste at jeg var taxisjåfør. Og det var hele poenget, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap) til VG.

KOMMENTAR: TaxijukseJens

Meningsløst

Frps samferdselspolitiske talsmann, Bård Hoksrud, sier han føler seg lurt.

- Hva er din kommentar til det?

- Det har ingen mening å si det. Det er slik at for noen var det avtalt på forhånd at vi skulle hentes. Andre ble plukket opp tilfeldig på gaten, sier Stoltenberg.

Rett fra levra

Da Stoltenberg første gang fortalte om stuntet i VG, uttalte han at å være taxi-sjåfør gjorde at han fikk høre folk snakke rett fra levra.

- Men hvor rett fra levra blir det når folk vet at de skal være med i en Ap-reklame?

- Men jeg snakket med mange forskjellige mennesker, og de sa mange forskjellige ting. Og de som var avtalt at skulle hentes på forhånd, skulle bare hentes i en taxi. De hadde jo ikke drømt om at han som var taxisjåfør var meg, sier Stoltenberg.

- Men disse visste at de var med i en Ap-reklame?

- Jeg synes dette er en ganske meningsløs måte å fremstille det på. De ble hentet tilfeldig på gaten. Noe var avtalt på forhånd. Ingen visste at jeg var taxisjåføren, sier Stoltenberg.

- Hva visste du på forhånd om passasjerene?

- Jeg visste at det var noen som det var avtalt at jeg skulle hente, men de visste ikke at det var jeg som var taxisjåfør selvfølgelig, sier Stoltenberg.

- Visste du at de fikk betalt?

- Jeg visste ikke det da filmen ble laget, men fikk vite at de var betalt etterpå.

- Er det greit?

- Det får produksjonsselskapet og de som står bak svare på. De sier til meg at det er helt vanlig og da stoler jeg på det og sier at det må være greit.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks