Hovedinnhold

Fiskeriministeren: Nei til EU er kunnskapsløse

SISTEPLASS: Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen. Foto: Terje Solberg
SISTEPLASS: Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen. Foto: Terje Solberg
Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) langer ut mot Nei til EU og sier de mangler kunnskap.

Denne saken handler om:

Berg-Hansen slår tilbake etter at Nei til EU plasserte henne på sisteplass i regjeringens karakterbok med terningkast én.

Nei til EU mener blant annet at Berg-Hansen er for lite kritisk til EUs fiskeripolitikk, som de omtaler som «en ressurs- og miljømessig skandale». De mener også at hun er for hardhendt i fiskeriforhandlinger med Island og Færøyene, der også Norge og EU er parter.

- Jeg forventer ikke at Nei til EU skal ha detaljkunnskap om alt som foregår i internasjonale fiskeriforhandlinger, men her viser de for dårlig kunnskap, sier Berg-Hansen til Nationen.

Hun mener det ville vært helt uholdbart å gjøre noe annet enn å stille hardt mot hardt i makrellforhandlingene med Island og Færøyene, fordi konsekvensene ville blitt for store dersom Norge skulle gi etter for kravene som hun omtaler som «på en annen planet».

Les også:  Terningkast seks til Meltveit Kleppa fra Nei til EU

Berg-Hansen sier også at hun lever godt med terningkastet.

- Hvis jeg hadde akseptert å gi makrell til Island, ville det rammet fiskere jeg vil tro er støttespillere for Nei til EU, sier hun.

Nei til EUs ekspert på havrett, førsteamanuensis ved Norges fiskerihøgskole Peter Ørebech, sier at Norge fint kunne delt på makrellkvoten med Island nå som bestanden har flyttet seg delvis inn i islandsk farvann. I stedet kjemper Berg-Hansen for en makrelladel av norske fiskebåtredere som «skor seg» og «som det ikke er noe synd på i det hele tatt».

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks