Hovedinnhold

Eskil Pedersen vant kampen om ledervervet i AUF

NYBAKT AUF-LEDER: Eskil Pedersen ble torsdag kveld valgt til ny leder i AUF. Foto: AUF
NYBAKT AUF-LEDER: Eskil Pedersen ble torsdag kveld valgt til ny leder i AUF. Foto: AUF
(VG Nett) Eskil Pedersen (26) er valgt til ny leder i AUF med 175 mot 173 stemmer.

Denne saken handler om:

Eskil Pedersen, som har vært nestleder i Arbeiderpartiets ungdomsfylking (AUF) i to år, vant ledervalget knepent med 175 stemmer mot Åsmund Aukrust, som fikk 173 stemmer. To stemte blankt.

- Jeg er veldig glad, for dette har jeg ønsket veldig. Jeg er lettet over at vi endelig har fått et resultat, sier den nybakte AUF-lederen til VG Nett.

Eskil Pedersen er opprinnelig fra Skien, men er nå bosatt i Oslo, hvor han nå er vararepresentant i bystyret.

sin blogg skriver han at han «er stolt av å være den første åpne homofile lederkandidaten i AUFs historie».

Ny entusiasme

Eskil Pedersen sier at han er spent på å komme i gang som leder, og for å jobbe videre for å få politisk gjennomslag for AUFs saker.

- Jobben min er blant annet å jobbe smart opp mot statsråder, regjeringsapparatet og stortingsgruppene. Jeg har lovet å besøke alle AUFs lokallag i løpet av det neste året, så det må jeg snarest begynne med, sier en fornøyd Eskil Pedersen til VG Nett.

- AUF skal spille en viktig rolle i den politiske debatten i Norge. I tillegg skal vi jobbe for at den rødgrønne regjeringen finner formen og entusiasmen tilbake, sier Pedersen til VG Nett.

- Har fått en dyktig leder

- Vi har fått en veldig dyktig leder som kommer til å profilere AUF bra framover, sier avtroppende AUF-leder Martin Henriksen til VG Nett.

- Har det vært en tøff valgkamp for AUF?

- Det har vært en lang valgkamp, som selvfølgelig har vært intens mot slutten, men det har ikke vært noen splittelse. Jeg er sikker på at Eskil vil fortsette å bygge AUF som et lag, sier den avtroppende AUF-lederen, som nå har ambisjoner om å ta fatt på studier.

AUF er landets største politiske ungdomsparti.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks