Hovedinnhold

AUF vurderer valgkamp med orgasmevideo

Tent av potent spansk stemmefrieri

(VG Nett) Et spansk ungdomsparti satser på orgasme for å dra velgere til urnene. Nå kan AUF gå til samme skritt.

Denne saken handler om:

Tips oss

Det Sosialistiske ungdomspartiet i regionen Catalonia forsøker å pirre potensielle velgere til å stemme i forkant av det katalanske valget 28.november.

I en reklamevideo reagerer en senorita på mottagelsen av en stemmeseddel på samme måte som om hun skulle mottatt noe helt annet i en ganske annen setting. Kvinnen viser en økende opphisselse som bare eskalerer mens hun beveger seg mot stemmeurnen.

Når hun lar konvolutten med stemmen gli ned i sprekken på stemmeurnen, får hun det som ikke kan tolkes som annet enn en orgasme.

Se den spanske valgkampvideoen her! 

Den potente videoen, som nå verserer på nettsteder over hele Europa, er ment få unge velgere til å stemme på sosialistpartiet som nå har makten i regionen øst i Spania.

Har du tips om spenstige planer om vågale valgkampstunt? Kontakt VG Netts politiske journalist her? 

Partileder José Montilla ligger dårlig an foran valget i slutten denne måneden, men får nå hjelp av sitt ungdomsparti, skriver avisen The Guardian.

KLEMMER TIL: Leder i AUF, Eskil Pedersen. Dette bildet er hentet fra da han tok over som leder av Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon tidligere denne måneden. Foto: Scanpix
KLEMMER TIL: Leder i AUF, Eskil Pedersen. Dette bildet er hentet fra da han tok over som leder av Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon tidligere denne måneden. Foto: Scanpix

- Ikke opphisset

Den nyvalgte lederen i Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon i Norge, Eskil Pedersen, har sett videoen:

- Det er kanskje feil ord å bruke her, men jeg blir ikke opphisset av den. Jeg synes den er morsom, jeg. Det kan godt hende at AUF kunne laget noe som ligner. Vi har prøvd å bruke humor rettet mot unge folk tidligere, og dette var en morsom måte å åpne øynene til folk for at de skal stemme på, sier han til VG Nett.

Men moderpartiet hans har ingen planer om å ta «en spansk en», med samme type stønnende valgkampfrieri.

- Du kommer nok ikke til å se dette fra Arbeiderpartiet. Men det kan være noe for ungdomsorganisasjoner, sier kommunikasjonssjef Pia Gulbrandsen.

- Stor effekt

Informasjonssjef Sigbjørn Aanes i Høyre får ikke valgkamptenning av den spanske orgasmevideoen.

- Det er selvfølgelig helt uaktuelt for oss å bruke den type video. Men videoer generelt bruker vi. I hovedsak har vi valgkampvideoer som fokuserer på saker, sier han til VG Nett.

- Kan en slik type video ha noe å si for valgdeltagelsen blant unge?

- Det har jeg ingen formening om, svarer Aanes.

Hans kollega i Arbeiderpartiet kniper ikke like mye igjen.

- At det er en morsom greie på nettet er det ingen tvil. Om det har mobiliserende effekt, gjenstår å se. Men at dere skriver om videoen, viser at den treffer en nerve. Man skal ikke undervurdere effekten av webvideoer. Den er stor, påpeker Pia Gulbrandsen i Ap.

VGTV: Denne orgasmevideoen skal lokke velgere til urnene 

Etter å ha sett videoen forteller lederen i AUF at ungdomsorganisasjonen vurderer å gjøre noe av det samme som spanjolene for å smøre svangre velgere i den beinharde valgkampen foran kommunevalget neste år.

- Ja, absolutt. Jeg skjønner at Arbeiderpartiet ikke ønsker å gjøre det, men vi kunne fort gjort noe at det samme, sier Eskil Pedersen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks