Hovedinnhold

Ap-politiker går inn for norsk imamskole

Lokalpolitiker Abdelmajid Jerad (Ap) i Bergen mener at Norge bør ha en egen imamutdanning.

Denne saken handler om:

- Jeg mener at tiden nå er inne for å starte en debatt om dette. Det ville vært veldig bra om en kunne fått en muslimsk teologisk utdanning ved Universitetet i Bergen eller Oslo, gjerne i samarbeid med et universitet i et muslimsk land, sier Jarad til Bergens Tidende.

Han mener at det er et problem at de muslimske lederne blir hentet fra utlandet.

- I islam har imamene ikke bare en rolle som forkynner, men også som rådgiver for muslimer. De utfordringene norske muslimer har, vil være annerledes enn de som bor i et muslimsk land, sier bystyrerepresentanten som selv er muslim.

Han sier at en imam må forstår verdiene det norske samfunnet er bygget på.

- Det tok mange år før jeg skjønte det norske samfunnet, og det er klart at det for en imam som er ny i Norge, vil være utfordrende å sette seg inn i hvordan det er å være muslim i Norge, sier Jarad.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks