Hovedinnhold

Antall unge bostedsløse i Norge øker

Mer enn tusen unge under 24 år er bostedsløse i Norge. Og forskere mener antallet vil øke i årene framover.

I dag er en firedel av alle bostedsløse under 25 år. Denne gruppen blir stadig større, skriver Bergens Tidende.

- Dette er alarmerende tall, som det må tas tak i. Det krever stor innsats for å stanse utviklingen, sier forsker Evelyn Dyb ved Norsk institutt for by- og regionsforskning (NIBR).

Les også:Stadig flere bostedsløse

Kartleggingen viste at i 2008 var 1.189 nordmenn under 24 år uten bolig. Andelen unge av alle bostedsløse har økt fra 18 prosent til 24 prosent de siste tolv årene, og over halvparten av de unge bostedsløse bor hos venner og kjente.

- En stor andel av de unge bostedsløse har bakgrunn fra barnevern og institusjoner, sier Dyb, og tror at muligheten for å komme inn i en normal utdannings- eller jobbsituasjon blir vanskeligere desto tidligere unge blir bostedsløse.

Les også:Mer boligstøtte til vanskeligstilte

- For å unngå at de unge ender som kronisk bostedsløse må barnevern, kriminalomsorg og sosialtjenesten på banen, mener hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks