Hovedinnhold

Angrepet av rasende pitbull

31-åring overfalt på jobb

STOCKHOLM/ÖREBRO (VG) Nattevakten (31) på bensinstasjonen ba kompisgjengen slutte å søple til området. Da fikk han en rasende pitbullhund pusset på seg.
LAGT I BAKKEN: 31-åringen ble hugget i armer, ben og hender av en rasende pitbull, etter at han ba en kompisgjeng om å rydde opp etter seg utenfor en bensinstasjon. Foto: BENSINSTASJONENS OVERVÅKNINGSK
LAGT I BAKKEN: 31-åringen ble hugget i armer, ben og hender av en rasende pitbull, etter at han ba en kompisgjeng om å rydde opp etter seg utenfor en bensinstasjon. Foto: BENSINSTASJONENS OVERVÅKNINGSK
Bildene fra overvåkingskameraet viser hvordan han blir hugget i armer, ben og hender i det voldsomme angrepet, som skjedde natten til 1. september. Nå står mannen som eier hunden, tiltalt for trusler og mishandling. Og hunden risikerer å bli avlivet.

Forsøkte å tenne på

31-åringen var på jobb på bensinstasjonen i Örebro som vanlig da en 26-årig mann, hans hund og to kompiser kom inn og kjøpte pølser ved 03-tiden om natten.

Etterpå gikk de ut og søplet ned inngangsområdet, noe som fikk den ansatte til å reagere - og be dem rydde opp. Litt senere så han hvordan de forsøkte å tenne på noe på stasjonsområdet. Også denne gangen ba 31-åringen gjengen om å kutte ut. Da tente 26-åringen på alle pluggene.

- Jeg skal slå deg i hjel og sende hunden på deg!

31-åringen flyktet inn i butikken, med 26-åringen og hunden hans hakk i hæl. Heldigvis rakk han å utløse alarmen, før han gikk over ende og ble angrepet av både mannen og hunden, som rev og bet i ham.

I etterforskningsdokumentene beskrives volden som «av kraftig karakter», mens skadene er av «måtelig karakter». Etter en stund klarte den ansatte å komme seg løs og løpe inn på et toalett, der han fikk låst døren.

- Jeg var veldig redd, har han forklart i avhør.

To vektere kom omsider til stasjonen.

- Slipp hunden på dem! skal 26-åringen da ha sagt til en av sine kamerater.

Men i stedet lyktes vekterne i å overmanne bråkmakeren. Han ble lagt i bakken til politiet kom. Nå angrer 26-åringen.

- Unnskyld, det var ikke meningen. Jeg angrer det jeg har gjort og ønsker det aldri hadde skjedd, sier han til den overfalte 31-åringen gjennom gårsdagens utgave av Aftonbladet. Han håper hunden kan spares. - Det er min feil, ikke hundens. Det ligger jo i dens natur å beskytte. Men fyren fikk jo bare småskader, hunden ville bare markere. Men nå blir den vel avlivet, sier 26-åringen.

Han hevder for øvrig at han ikke husker noe av det som skjedde, på grunn av sterk alkoholpåvirkning.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks