Hovedinnhold

Anette Trettebergstuen har blitt mor

<p>HAR BLITT FORELDRE: Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap) og rådgiver Christian Berg i Kreftforeningen da VG møtte de hjemme hos Ap-politikeren i desember i fjor.</p>

HAR BLITT FORELDRE: Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap) og rådgiver Christian Berg i Kreftforeningen da VG møtte de hjemme hos Ap-politikeren i desember i fjor.

Foto: Frode Hansen, VG
Ap-politikeren og kompisen har blitt foreldre til en liten gutt.

– Han er objektivt sett verdens søteste, sier Anette Trettebergstuen til Hamar Arbeiderblad

Hun forteller at det nye familiemedlemmet skal hete Gustav. 

– Han kom godt på overtid og svært etterlengtet til lunsj torsdag. Vi er fortsatt på sykehuset, men gleder oss til å vise han til verden om en stund, sier hun. 

Aps familiepolitiske talskvinne ble hyllet for åpenheten etter at hun i desember fortalte om hvordan hun som enslig lesbisk kvinne hadde blitt gravid med sin homofile venn, Christian Berg. 

I et stort intervju med VG fortalte de at de møttes for et par år siden gjennom felles venner og at de raskt startet å prate om å få barn sammen

– Lesbiske kan dra til Danmark og få assistert befruktning med ukjent donor, og lesbiske par i Norge kan få barn med kjent donor. Men jeg har alltid tenkt at det som passer best for meg er å få barn med en mann som vil være far og ta del i barnets liv. 

– Det er alltid det jeg har sett for meg, selv om alle måter å gjøre det på er like bra. For meg har det heller aldri vært aktuelt å velge å bli alene om barnet, sa Trettebergstuen.

Når venner får barn sammen: Rachel (45) fikk datteren med kamerat

De fortalte også at barnet ble unnfanget ved en «gjør det selv hjemme-befruktning» - og at de den første tiden har planer om å bo sammen.

– Ja, vi må jo det. Barnet har behov for å knytte tett kontakt med begge. Vi må bare løse det praktisk på den måten som er til det beste for barnet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks