Hovedinnhold

Ambulansen kjørte fra alvorlig skadde Ali (37)

- Kunne dette skjedd en hvit mann i Frognerparken?

SV-LEDER: Kristin Halvorsen mener det finnes mer diskriminering i det norske samfunnet enn det nordmenn liker å vite om. Foto: STIAN EISENTRÄGER
SV-LEDER: Kristin Halvorsen mener det finnes mer diskriminering i det norske samfunnet enn det nordmenn liker å vite om. Foto: STIAN EISENTRÄGER
VATERLANDSPARKEN (VG Nett) SV-leder Kristin Halvorsen antyder langt på vei at hun mener det ligger rasisme bak ambulansesaken i Sofienbergparken.

- Vi må spørre oss selv: Kunne dette skjedd i Frognerparken? Kunne dette skjedd hvis det var en hvit småbarnsfar? Sannsynligvis ikke, sier SV-leder Kristin Halvorsen til VG Nett under SVs valgkampåpning i Vaterlandsparken på Grønland i Oslo.

GRAFIKK:Dramaet minutt-for-minutt

Hun tror det forekommer mer forskjellsbehandling innen helsevesen og politi enn vanlige folk tør tro.

- Det er mange som har tatt kontakt med meg i etterkant av denne saken, og jeg har fått inntrykk av at dette dessverre ikke er et unikt tilfelle. Jeg tror vi har en jobb å gjøre med holdningene i samfunnet, sier Halvorsen til VG Nett.

- Må ikke bli kyniske

- Har SV noen konkrete forslag til hvordan denne jobben skal gjennomføres?

- Først og fremst må man ikke tenke at dette ikke har noe med forskjellsbehandling å gjøre. For det andre må politiet og helsevesenet tørre å ta opp problemene, sier SV-lederen til VG Nett.

LES OGSÅ:- Finner ingen tegn til rasisme

- Jeg tror dette er et tankekors for mange. Ambulansefolkene ser Oslos bakside på en helt annen måte en andre, og det er lett å bli kynisk. Men det må likevel ikke gå utover pasienter på denne måten, sier Halvorsen til VG Nett.

LES OGSÅ:Ullevål gransker ambulansearbeidere

- Uholdbart

Halvorsen sier til VG Nett at hun mener behandlingen av Ali Haji Mohamed (37), som ble forlatt av abulansepersonellet i Sofienbergparken i Oslo mandag ettermiddag, er uholdbar. Han ble heller ikke tatt med til legevakten av politiet på stedet, men måtte bruke drosje. Småbarnsfaren ble påført alvorlige hodeskader og ligger i respirator på Ullevål universitetssykehus.

LES OGSÅ:- Hadde ikke behov for tilsyn siden han sto oppreist

- Hva må gjøres for at folk skal føle seg trygge på at de blir tatt vare på dersom de skulle bli alvorlig skadet og trenge hjelp?

- Nå er det utrolig viktig at Ullevål er klare på at helsepersonell vil ta vare på folk uansett hvem de er, og at denne saken blir behandlet på en ordentlig måte, sier Kristin Halvorsen til VG Nett.

LES OGSÅ:- Det tar 20 sekunder å undersøke skadde

SKADET: Her ligger Ali Haji Mohamed Farah (37) hardt skadet i Sofienbergparken. Nå innrømmer sykehuset at de begikk feil da ambulansearbeiderne ikke ville ta ham med seg. Foto: ØYVIND LÅTE
SKADET: Her ligger Ali Haji Mohamed Farah (37) hardt skadet i Sofienbergparken. Nå innrømmer sykehuset at de begikk feil da ambulansearbeiderne ikke ville ta ham med seg. Foto: ØYVIND LÅTE

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks