Hovedinnhold

Ambulansefolkene angrer ikke

FORLATER ALI: Her kjører ambulansen fra Ali Farah, etter at han ble overfalt i Sofienbergparken i fjor sommer. Foto: CAROLINE DREFVELIN
FORLATER ALI: Her kjører ambulansen fra Ali Farah, etter at han ble overfalt i Sofienbergparken i fjor sommer. Foto: CAROLINE DREFVELIN
Ambulansefolkene som lot Ali Farah ligge igjen i Sofienbergparken angrer ikke på sin avgjørelse. Det skal ha kommet fram under den interne granskningen.

Denne saken handler om:

Ambulansesjåførene trodde at Ali Farah var ruset på stoff da de ankom åstedet og oppfattet ham som et «ordensproblem», skriver Dagbladet.

Av hensyn til egen sikkerhet bestemte de seg derfor for å sende ham til legevakten i en politibil, mens de selv kjørte fra stedet og lot den blødende familiefaren ligge på bakken.

Avgjørelsen begrunnes med at det ikke er ambulansepersonellets ansvar å ta seg av utagerende personer.

Gransking

Dette skal ha kommet fram under Ullevål universitetssykehus' egen gransking av hendelsen.

- Jeg føler at vi gjorde en god vurdering av pasienten og at ingenting tilsa at mannen burde bli innlagt på Ullevål, skal en av ambulansefolkene ha sagt under granskningen ifølge avisen.

LES OGSÅ:Ambulansesjåfør suspendert fra Forsvaret

En av dem sier også i ettertid at han ikke ville handlet annerledes.

- Jeg vil ikke under noen omstendighet beklage min beslutning, skal han ha sagt ifølge Dagbladet. (©NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks