Hovedinnhold

Hvor lenge er Vinmonopolet og andre butikker åpent pinseaften?

<p>ÅPENT: De fleste steder har Vinmonopolet åpent 10–15 på pinseaften – for første gang. Her fra avdelingen på Grünerløkka i Oslo, en fredag ettermiddag i fjor. </p>

ÅPENT: De fleste steder har Vinmonopolet åpent 10–15 på pinseaften – for første gang. Her fra avdelingen på Grünerløkka i Oslo, en fredag ettermiddag i fjor. 

Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix
Denne pinsen er historisk. For første gang er Vinmonopolet åpent.

Denne saken handler om:

Gått på en smell med stengte dører på polet? Denne pinsen er det annerledes. 

Denne må du kunne: Derfor har vi langfri i pinsen.

For første gang er Vinmonopolet åpent på pinseaften, etter at Stortinget endret loven.
– Med noen unntak er åpningstidene 10.00 til 15.00, sier kommunikasjonsdirektør Halvor Bing Lorentzen. 

Hvor er unntakene?

Obs-varsel for Hammerfest, Smøla og Vanylven

– For eksempel Hammerfest. Der stenger de klokken 14, fordi hele kjøpesenteret det ligger i stenger da. Smøla og Vanylven åpner først klokken 11, sier Bing Lorentzen. 

Han anbefaler alle å sjekke sitt pol på nettsidene. 

Langtidsvarselet: Slik blir været sommeren 2017.

Nyttårsaften og Påskeaften var det også åpent på polet for første gang. Det ga noen overraskelser – les videre under videoen om kuppet på Vinmonopolet.   

– Tallene viste at folk handlet litt mindre enn en vanlig på nyttårsaften og litt mer på påskeaften. Men i sum var det langt flere kunder innom. Besøket på pinseaften avhenger veldig av været, sier han. 

Denne er morsom: Tabbe ga vin til fire kroner flasken.

Så lenge er matbutikkene åpne:

KIWI: – De fleste butikkene våre har åpent til klokken 16 på pinseaften.
Noen av «søndagsbutikkene» holder åpent lenger. Åpningstidene for den enkelte butikk finner man på nettsidene våre, sier presskontakt Kristine Arvin.

Ølsalg til klokken 16

COOP: – Pinseaften stenger våre butikker klokken 16.00 i tråd med Lov om helligdager og helligdagsfred. Unntaket er de butikkene som har lov til å holde åpent på søndager, der kan det være lokale variasjoner med utvidet åpningstid. 

KrF-profil: – Jeg kan tale i tunger når jeg vil

– Ølsalget stenger klokken 16.00 så sant det ikke er lokale vedtekter som sier noe annet, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen. 

REMA: – På pinseaften er butikkene åpne til kl. 16. Alkoholloven regulerer salg av alkohol, og her er det kommunale forskjeller, sier Cathrine Fossum i Rema 1000.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks