Hovedinnhold

- Alarmen ble aldri utløst

INNESPERRET: Inne på dette fryselageret i Tromsø var en mann innesperret i en time. Foto: Stian Saur
INNESPERRET: Inne på dette fryselageret i Tromsø var en mann innesperret i en time. Foto: Stian Saur
(VG Nett) Da broren fant 40-åringen liggende livløs i fryselageret i Tromsø, som holdt nærmere minus 30 grader, var situasjonen livstruende.

Det var ved 21.35-tiden i går kveld at politiet Tromsø fikk melding om at en mann var innelåst på en truck ved Tromsø-terminalen i sentrum av byen.

Etter det VG Nett kjenner til ble han funnet på kjølelageret av broren etter at familien savnet ham. 40-åringen er daglig leder i et mindre firma som leier lokaler i fryselageret som er eid av Fiskernes Agnforsyning. Mannen får nå behandling på Universitetssykehuset i Tromsø for frostskader og giftskader, og tilstanden skal være stabil.

- Vi vet foreløpig ikke hva som har skjedd, men han har jobbet på egen hånd på lageret, og ikke hatt med seg noen andre, sier administrerende direktør Jan Magne Flaat i Fiskernes Agnforsyning til VG Nett.

Granskes tirsdag

Ifølge Flaat er det ikke vanlig at man er på jobb alene på fryselageret, men Flaat vet ikke hva slags interne regler firmaet som leide lokalene hadde. Arbeidstilsynet vil undersøke lageret i dag, og hendelsen vil bli etterforsket av kriminalavdelingen i Tromsø politidistrikt.

De fikk overført saken til seg mandag morgen, og vurderte i formiddag aktuelle etterforskningsskritt.

Det er flere alarmer på fryselageret som kan utløses dersom man av en aller annen grunn skulle bli sperret inne.

- Disse alarmene er montert på flere punkter og går direkte til Securitas, opplyser Flaat.

- Kritisk

Foreløpig er det uklart hva som har skjedd, og hvorfor 40-åringen aldri kom seg ut.

Mannen har alvorlige frostskader og ble forgiftet av propangassen fra trucken som han brukte på fryselageret. Trucken stod og gikk på tomgang da han ble funnet.

40-åringen var i natt til behandling i trykkammer på Olavsvern etter gassforgiftningen, og er nå innlagt på Tromsø universitetssykehus. Situasjonen er nå stabil.

- Han har pådratt seg frostskader og giftskader. Han er livstruende skadet, sa operasjonsleder Bengt Giæver Johansen i Troms politidistrikt til VG Nett i formiddag.

Mannens tilstand er klokken 12.30 stabil etter behandlingen i trykkammeret, sier fungerende sjef for etterforskningsseksjon ved Tromsø politistasjon, Morten Pettersen, til NTB.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks